Google Maps laat nu zien hoe hard je rijdt (en of dat te hard is)

Thomas Haenen
6 juni 2019, 9:39
2 min leestijd
Google Maps laat nu zien hoe hard je rijdt (en of dat te hard is)

Tijdens het navigeren in Google Maps krijg je vanaf nu ook een snelheidsmeter te zien. In combinatie met de nieuwe snelheidslimieten weet je zo direct of je te hard rijdt.

Google Maps snelheidsmeter toegevoegd

Google Maps snelheidsmeter

Een kleine week geleden begon Google al met het tonen van snelheidslimieten in Google Maps. Nu gaat het bedrijf nog een stapje verder. Verschillende gebruikers zien nu tijdens het navigeren hoe hard ze rijden. Is er een snelheidslimiet bekend voor jij je bevindt, dan waarschuwt de app zodra je te hard rijdt.

In de navigatiemodus van Google Maps worden zowel de maximale snelheid als je huidige snelheid linksonder in beeld getoond. Rijd je te hard, dan zie je je eigen snelheid in het rood.

Nog niet voor iedereen beschikbaar

De functie is al gespot door gebruikers in Nederland, België, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Helaas is de optie nog niet voor iedereen beschikbaar. Mogelijk experimenteert Google eerst onder een klein groepje gebruikers, voordat besloten wordt de optie wereldwijd beschikbaar te maken. Het bedrijf test nieuwe functies wel vaker op deze manier. Doorgaans rolt een functie vervolgens binnen enkele weken of maanden uit naar alle gebruikers.

Als jij in de testgroep van Google zit, moet je de optie mogelijk wel eerst zelf activeren. Daarvoor open je de instellingen van Google Maps en ga je vervolgens naar ‘Navigatie-instellingen’. Onderaan, onder het kopje ‘Rij-opties’, zou een optie voor ‘Snelheidsmeter’ moeten staan. Zie je de optie niet, dan heeft Google je niet voor de testgroep geselecteerd.

Veel Google Maps-features

Google Maps heeft er in de voorbije weken al verschillende nieuwe features bijgekregen. Zo zie je sinds kort flitspalen onderweg terug in de app, en is er een incognitomodus toegevoegd. Zelfs complete bioscooptijden en menukaarten zijn in Maps te vinden.

Lees meer over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu