4 manieren waarop Google Maps persoonlijker, handiger wordt

Thomas Haenen
8 mei 2018, 21:01
3 min leestijd
4 manieren waarop Google Maps persoonlijker, handiger wordt

Google Maps kan je binnenkort helpen met het vinden met restaurants en evenementen die aansluiten op jouw voorkeuren en interesses. Ook wordt augmented reality ingezet voor betere navigatie te voet.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps-update 2018: alle nieuwe features

Op ontwikkelaarsconferentie Google I/O presenteerde het zoekbedrijf verschillende verbeteringen voor Google Maps. De navigatiedienst wordt uitgebreid met nieuwe functies die je zoekresultaten persoonlijker maken. Deze nieuwe functies zullen de komende weken en dagen worden uitgerold naar smartphones en de webversie van Google Maps; een precieze releasedatum is nog onbekend. We hebben de belangrijkste Google Maps-verbeteringen voor je verzameld.

1. Slimmere Explore-tab

Je gebruikt Google Maps nu nog vooral als je al weet waar je heen moet, maar als het aan Google ligt helpt het bedrijf je straks ook om nieuwe, toffe plekken en evenementen in de buurt te ontdekken. Daar gaat de vernieuwde ‘Verkennen’-tab in de app je straks mee helpen. Zo ontdek je bijvoorbeeld onlangs geopende restaurants, winkels die de laatste tijd heel populair zijn, of evenementen in de buurt zoals rommelmarkten.

Google Maps-update 2018

Google Maps gaat je bovendien actief aanmoedigen om nieuwe plekken te ontdekken. In grote steden wordt wekelijks een lijstje van ‘trending’ plekken getoond, zaken die plots veel populairder zijn. Google Maps kan bijhouden hoeveel van die plekken je al bezocht hebt, en hoeveel je nog moet ontdekken.

2. Persoonlijkere match-score

Google Maps laat je al langer de reviews van andere gebruikers kijken. Daar heb je helaas in de praktijk erg weinig aan. Bijna alle restaurants in de buurt hebben óf hele hoge scores, óf hele lage scores. Bovendien is niet elke review even nuttig: als je geen fan bent van sushi gaat zelfs het beste sushi-restaurant je niet zomaar overtuigen.

Daarom komt Google straks met een persoonlijke matchscore bij plekken in de buurt. Daarvoor kijkt Google naar je eerdere reviews, de plekken die je het vaakst bezoekt en andere voorkeuren. Eet je vaak pizza, dan zal een goed Italiaans restaurant in de buurt een match van 98% hebben. Vermijd je pasta als de pest, dan blijft die score lager steken.

Daarmee gaat Google andere apps als Netflix achterna. Ook daar wordt geen gemiddelde score van alle gebruikers meer getoond, maar krijg je een indicatie van hoeveel iets aansluit op jouw interesses. Door te tikken op het percentage krijg je echter wel meer informatie, zodat je weet waar de score precies op gebaseerd is.

3. Makkelijker plannen met een groep

Afspraken maken met een flinke vriendengroep is nog een heel gedoe. Dat blijkt al uit apps als Datumprikker en Tikkie, die je helpen met allerlei zaken rondom het regelen van vriendendingen. Maar één ding blijft lastig: het vinden van het beste restaurant dat jullie allemaal kunnen waarderen.

Daar gaat Google Maps een handje mee helpen. Straks kun je in de app een lijstje van restaurants opstellen, en dat vervolgens delen met vrienden of familie. Die kunnen een duimpje omhoog of omlaag geven om te stemmen, of eigen suggesties toevoegen.

4. Betere navigatie in de echte wereld

Ook gaat Google augmented reality gebruiken voor navigatie met Street View. Te voet de weg vinden is nu nog vaak erg lastig: vaak loop je eerst de verkeerde kant op omdat het kompas op je smartphone niet goed werkt, voor je de goede richting vindt. Daarom toont de Street View-modus van Google Maps straks virtuele pijlen op je smartphone over het beeld van de echte wereld. Geen gedoe meer met een kompas, maar gewoon een grote zwevende pijl boven de supermarkt, zodat je weet dat je naar links moet.

Lees het laatste nieuws over Google Maps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu