Webversie Google Maps krijgt fris design: 3 veranderingen op een rij

Michel van 't Klaphek
22 maart 2019, 10:39
2 min leestijd
Webversie Google Maps krijgt fris design: 3 veranderingen op een rij

Wie Google Maps via een browser bezoekt, merkt waarschijnlijk dat de website er anders uitziet. Google heeft de navigatiedienst bijgewerkt en dit zijn de drie grootste veranderingen.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps webversie: Material Theme brengt deze veranderingen

Nadat eerder al de Android-app van Google Maps van een frisse look werd voorzien, is nu ook de webversie aan de beurt. De nieuwe update rolt geleidelijk uit. Dit betekent dat het een paar dagen kan duren voordat jij het nieuwe Material Theme-design te zien krijgt. Aangezien het om de Google Maps-website gaat, hoef je geen update te installeren. Dit zijn de veranderingen.

1. Frisser design voor Maps

Het eerste wat je opvalt is dat het nieuwe design frisser oogt. Zo zie je bij het opzoeken van een bar, restaurant of sportclub niet langer een blauw veld, maar een witte achtergrond. Bovendien is de uitgelichte foto iets groter, waardoor je een betere impressie van de voorziening krijgt.

2. Nieuw lettertype

Ook het lettertype is gewijzigd. Voortaan gebruikt Maps het Google Sans-font. Dit lettertype is wat ‘dikker’ dan de vorige, en steekt daarmee beter af tegen de witte achtergrond. Ook de sterren, om de kwaliteit van een voorziening aan te geven, zijn voortaan geel. Hiervoor waren ze wit gekleurd. De routebeschrijving-knop is ietwat naar beneden geplaatst, maar dankzij zijn blauwe kleur nog steeds duidelijk zichtbaar.

3. Beter zoeken naar locaties

Ook het zoekveld aan de bovenkant is van een fris likje verf voorzien. De hoeken van het kader zijn meer afgerond en het lettertype is wat minder dikgedrukt dan voorheen. Bovendien zijn de terugknop en locatie-button voortaan wit met een blauwe achtergrond, in plaats van grijs.

Nieuwe huisstijl

Het instellingenmenu aan de rechterkant is hetzelfde gebleven. Waarschijnlijk wordt dit gedeelte in een toekomstige update bijgewerkt. Het gaat daarom waarschijnlijk nog wel even duren voordat de webversie van Google Maps helemaal in Material-stijl is. Material Theme is de nieuwe huisstijl van Google. Eerder werkte de zoekmachinegigant al Gmail en de Rekenmachine bij met dit nieuwe design.

Lees meer over Google Maps

Bron afbeelding: Android Police
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu