Google Market update gelekt met toevoeging pincode en +1 knop

Google Market update gelekt met toevoeging pincode en +1 knopGoogle is de laatste tijd de Android Market flink onder handen aan het nemen. Sinds versie 3.0 zijn er veel kleine updates geweest voor de appwinkel, en nu is versie 3.1.3 gelekt die enkele opvallende toevoegingen heeft. Zo is het nu mogelijk om apps van een +1 waardering te voorzien zoals je dit ook al kunt bij de webversie van Google’s appwinkel en kun je nu een pincode instellen zodat niet iedereen zomaar apps kan aanschaffen met jouw Android-telefoon.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het complete instellingenmenu is ook vernieuwd en je kunt nu apart doorklikken op de tekst als een app vraagt om permissies zodat je precies weet waar je toestemming voor geeft. Ook heeft de Android Market een nieuw icoontje gekregen, iets wat je in het screenshot van het settingsmenu goed kunt zien.

Vooral de toevoeging van een eigen pincode is een extra veiligheid die veel gebruikers kunnen waarderen. Als je nu je telefoon uit handen geeft, kan iedereen aankopen in de Android Market doen met jouw account. Als je telefoon is gestolen was het tot nu toe niet mogelijk om aankopen te blokkeren.

De gelekte Android Market is hier te downloaden. De update werkt ook op toestellen zonder root. Wel moet je bij instellingen een vinkje zetten bij Onbekende Bronnen zodat ook niet-officiele Market-toepassingen geïnstalleerd kunnen worden. Naar verwachting zal binnenkort de update officieel door Google worden verspreid.

Bron: Android Police

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.