Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google-medewerker beweert dat ‘batterijcalibratie-apps’ niet werken

Redactie
14 januari 2012, 18:01
1 min leestijd
Google-medewerker beweert dat 'batterijcalibratie-apps' niet werken

Veel mensen die de batterijduur van hun Android-telefoon proberen te verlengen maken gebruik van zogenaamde batterijcalibratie-apps. Hiervoor moet je je toestel hebben geroot waarna het mogelijk is om de batterijstatieken van je telefoon te wissen. Een Google-medewerker heeft via Google+ laten weten dat de methode waar dergelijke apps gebruik van maken niet werkt. Om de batterijduur te verlengen worden deze batterijstatistieken gewist waardoor de batterij beter zou weten hoeveel stroom overal voor nodig te hebben. Een methode die nu dus geen enkele invloed blijkt te hebben.

In een post op Google+ laat Dianne Hackborn weten dat de batterij-indicator in de statusbalk niets te maken heeft met het batterystats.bin bestand dat te vinden is is in de map data/system/directory. Het bestand houdt bij hoeveel processen en apps draaien op de telefoon en geeft weer in de batterijstatistieken die te vinden zijn onder het instellingenmenu van Android hoeveel stroom deze procentueel verbruiken. Het heeft dus geen invloed op de batterijduur.

Lees verder na de advertentie.

Het wissen van de statistieken door andere apps is dus totaal onzinnig. Als de batterij leeg is gelopen worden de statistieken ook automatisch gewist. Om langer met je batterij te kunnen doen kan je beter niet al veel apps op de achtergrond mee laten draaien en zaken als 3G en GPS uitzetten als je ze niet gebruikt. Of je kunt een grotere batterij kopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu