‘Google werkt samen met MediaTek aan Nexus voor 100 dollar’

Redactie
18 april 2014, 15:22
1 min leestijd
‘Google werkt samen met MediaTek aan Nexus voor 100 dollar’
MediaTek nexus

Google werkt samen met de Chinese producent MediaTek aan een hele goedkope Nexus-smartphone die maar 100 dollar gaat kosten. MediaTek is voornamelijk bekend door de goedkope processors, die veelal in goedkopere Chinese smartphones en tablets worden gebruikt. Het toestel zou een midrange-Nexus worden die met een prijs van 100 dollar enorm veel mensen kan aanspreken. De Google en MediaTek Nexus-smartphone maakt logischerwijs gebruik van goedkopere componenten, waaronder de processor van laatstgenoemde.

Het is al langer bekend dat Google graag iedereen van een Android-smartphone zou willen voorzien. Daarom werkt de internetgigant aan Project Ara, de modulaire smartphone, die voor een beginprijs van 50 dollar op de markt wordt gebracht.

Lees verder na de advertentie.

Google MediaTek Nexus

Volgens de geruchten vervangt de Google MediaTek Nexus niet de volgende Nexus of de Nexus 5. Het nieuwe toestel zou dus echt een goedkoper model worden, dat mogelijk ook kan aanslaan bij opkomende markten als India, Afrika en Zuid-Amerika. In deze landen zijn Chinese smartphones met een prijskaartje van rond de 100 dollar ook erg in trek. Dergelijke toestellen maken tevens gebruik van MediaTek-processors, waardoor de lage prijs kan worden verwezenlijkt.

Nexus 5 bestellen in Nederland

De Nexus 5 is te koop als los toestel of in combinatie met een abonnement. We hebben de prijzen en aanbiedingen hieronder op een rij gezet. Lees ook ons artikel: Nexus 5 kopen: 5 redenen om hem nu aan te schaffen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu