Google: meer dan 350.000 activeringen per dag

Redactie
15 april 2011, 8:46
1 min leestijd

Google komt met indrukwekkende cijfers over de verspreiding van Android. Zo blijkt dat er meer dan drie miljard Android-applicaties zijn geïnstalleerd en dat er 350.000 apparaten per dag worden geactiveerd. Over de eerste miljard applicaties deed Google twintig maanden, over de tweede miljard slechts vijf maanden en de derde miljard haalde het bedrijf in twee maanden, zo meldt TechCrunch. Als het zo doorgaat, dan wordt de grens van vijf miljard misschien wel over enkele maanden bereikt.

“Aangezien de helft van de downloads in de laatste drie maanden plaatsvond, is het zeer aannemelijk dat dat Google binnenkort nog hogere cijfers haalt”, aldus TechCrunch.

Lees verder na de advertentie.

Overigens is drie miljard niet veel in vergelijking met Apple’s App Store. Apple maakte onlangs bekend dat er al tien miljard applicaties gedownload zijn via de App Store.

De populairste Android-applicatie is Google Maps. Woensdag werd bekend dat deze applicatie als eerste app de grens van vijftig miljoen passeerde. Andere populaire apps in de Market zijn Angry Birds, Facebook voor Android, YouTube en Barcode Scanner. Deze zijn tien tot vijftig miljoen keer gedownload.

Via: TechCrunch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu