Google sloopt nauwelijks gebruikt berichtencentrum uit Chrome

Redactie
15 oktober 2015, 16:55
1 min leestijd
Google sloopt nauwelijks gebruikt berichtencentrum uit Chrome

Google-meldingen wordt verwijderd uit Google Chrome. Het berichtenoverzicht werd volgens Google nauwelijks gebruikt, waarop  het bedrijf heeft besloten de notificaties niet langer in het overzicht te tonen.

Lees verder na de advertentie.

Enige tijd  geleden  introduceerde Google het Google-meldingenblok in Chrome. Als jij een website permissie geeft om notificaties te pushen, dan  werden die meldingen in het centrum verzameld zodat je er geen hoeft te missen. Google stopt nu met de  meldingen, omdat er volgens het bedrijf  niet vaak genoeg gebruik van wordt gemaakt.  Het schrappen van weinig populaire functies gebeurt wel vaker door Google. Hiermee wil het bedrijf de browser up-to-date en simpel houden.

Google notificaties

Als je nog niet weet waar we het over hebben: je vindt Google-meldingen door in de rechterbovenhoek van Google op het belletje te klikken. Hier worden alle nieuwe meldingen getoond. Deze functie verdwijnt van de desktopversies op Windows, Mac en Linux in de volgende update van de browser. Google-meldingen blijven  wel gewoon bestaan voor Chrome OS.

Google-meldingen

Google laat weten dat app- en extensie-ontwikkelaars die voorheen alleen notificaties verstuurden naar Google-meldingen moeten overstappen naar een andere notificatie-manier, aangezien zij dadelijk foutmeldingen  zullen ontvangen. Overigens is het nog steeds mogelijk om op Chrome notificaties van Google te ontvangen door bijvoorbeeld een extensie te gebruiken.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu