De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met ‘Mijn activiteit’ zie je welke gegevens Google over jou verzamelt

Lars Paymans
29 juni 2016, 12:07
2 min leestijd
Met ‘Mijn activiteit’ zie je welke gegevens Google over jou verzamelt

Google heeft met ‘Mijn activiteit’ een handig overzicht gemaakt waarin je precies kunt zien wat Google doet met jouw gegevens, en hoe jij advertenties kunt blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Google Mijn Activiteit nu beschikbaar

De informatie die jij in Google Mijn Activiteit ziet, is gebaseerd op de manier waarop jij het internet gebruikt. Zo zie je de zoekgeschiedenis, websites die je bezocht hebt en welke YouTube-video`s je bekeken hebt.  Dit geeft je niet alleen een handig overzicht met alle info die Google over je verzamelt, maar maakt het ook makkelijk om dit handmatig uit te schakelen.

Voor ieder afzonderlijk onderdeel kun je met een schakelaar aangeven of Google de data mag verzamelen. Dit kan onder meer voor Gmail, YouTube, Chrome, maar ook Play Music en Google Shopping.

Google Mijn Activiteit

Naast de Mijn Activiteit-pagina is er ook een andere nieuwe sectie toegevoegd, die volledig gewijd is aan persoonlijke advertenties. Op basis van jouw locatie en interesses kunnen websites hierdoor advertenties laten zien die jouw aanspreken.

Google is van plan om deze gegevens ook buiten de zoekmachine te gaan gebruiken om advertenties voor te schotelen. Deze pagina moet ervoor zorgen dat mensen die hier niet van gediend zijn de mogelijkheid krijgen om dit handmatig uit te schakelen.

Mijn Activiteit is voor iedereen begrijpelijk

Dankzij de webpagina’s is het voor iedereen heel gemakkelijk geworden om zelf te bepalen welke gegevens wel en niet voor gepersonaliseerde reclames gebruikt mogen worden. Goed nieuws dus voor mensen die hun privacy erg belangrijk vinden en precies willen weten welke gegevens er allemaal worden opgeslagen door een groot bedrijf als Google.

De twee nieuwe pagina`s van Google zijn vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. De komende tijd krijgen gebruikers ook nog een melding die ze op de hoogte brengt van deze nieuwe onderdelen, zo schrijft Wired.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Wired
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu