Video: maak kennis met Googles modulaire smartphone

modulaire smartphoneGoogles modulaire smartphone, die wordt ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse designer Dave Hakkens, is voor het eerst te zien in een YouTube-video. Het filmpje introduceert het team achter Project Ara – dat de telefoon ontwikkelt – en een vroege versie van het toestel zelf. Daarnaast krijgen we een eerste indruk van de werking ervan en wordt het bedrijf 3D Systems voorgesteld. Dat maakt 3D-printers en levert straks de modules voor Project Ara.

Ondanks dat Motorola is overgenomen door Lenovo is Project Ara, het project dat door eerstgenoemde werd gestart in samenwerking met Hakkens, nog steeds in beheer van Google. Het Google-team heeft samen met Hakkens een manier bedacht om een smartphone te ontwikkelen die bestaat uit afzonderlijke blokjes die via sterke magneten met elkaar in verbinding staan. Omdat het een modulair apparaat betreft, zijn bijvoorbeeld de processor, het geheugen en de camera verwisselbaar.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op die manier moet Project Ara een duurzame smartphone voortbrengen, die door de gebruiker helemaal naar wens kan worden aangepast. De basis voor de smartphone gaat circa 50 dollar kosten, waarna aanvullende hardwaremodules kunnen worden aangeschaft. De releasedatum staat gepland voor begin 2015.

Lees meer over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.