De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Pixel krijgt nieuwe ‘Moves’ met kleine update

Thomas Haenen
23 november 2016, 10:35
1 min leestijd
Google Pixel krijgt nieuwe ‘Moves’ met kleine update

Een update voor de Google Pixel en Pixel XL maakt het nog een stukje makkelijker om de toestellen uit stand-by te halen. Je kunt ze nu optillen of kloppen op het scherm voor meer info.

Lees verder na de advertentie.

Google Moves-update

De nieuwe functies zijn onderdeel van ‘Moves’, een set instellingen die Google introduceerde met Android 7.1 Nougat. Zo kun je omlaag swipen over de vingerafdrukscanner om notificaties in beeld te brengen en schudden om de camera te openen. Daar komen nu twee Moves bij waarmee je vanuit stand-by je notificaties in beeld kunt brengen. Dat kan door met twee vingers op het scherm te tikken óf door het toestel op te tillen. Beide Moves moeten handmatig ingeschakeld worden via de instellingen.

Voordat je te enthousiast wordt: er kleven wel enkele beperkingen aan de update. Moves werken alleen op de Google Pixel en Pixel XL, die voorlopig niet in Nederland verkocht worden. Mocht je het toestel hebben geimporteerd uit een ander land, dan heb je alsnog pech: Google lijkt de update vooralsnog alleen in Canada uit te rollen.

Google Moves-update

Mocht je niet kunnen wachten op de nieuwe functies, dan kun je handmatig de installatiebestanden downloaden en installeren. Daarvoor zul je je smartphone wel moeten sideloaden, waarvoor je het beste de instructies van XDA-Developers kunt lezen. Mocht dat te ingewikkeld zijn, dan is het misschien verstandiger om te wachten. De kans is groot dat Google de update binnen enkele dagen tot weken internationaal uitrolt.

Het is onduidelijk waarom Canada de primeur heeft met de Google Moves-update. De ‘Knock to Wake’-functionaliteit die Google toevoegt is al een aantal jaren onderdeel van de software van andere fabrikanten zoals LG en Microsoft.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Pixel
Google Pixel

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu