‘Google Music Store kan deze week al gelanceerd worden’

Redactie
24 oktober 2011, 17:25
1 min leestijd
‘Google Music Store kan deze week al gelanceerd worden’
'Google Music Store kan deze week al gelanceerd worden'

Volgens de Wall Street Journal kan de Google Music Store deze week al geopend worden. Vorige week gaf Android-topman Andy Rubin nog aan dat de komst van een digitale muziekwinkel van Google aanstaande is, maar nu lijkt het dat Google al verder gevorderd is dat toen werd aangenomen. Rubin sprak toen ook over een stukje Google dat aan de winkel zou worden toegevoegd, en dat blijkt diepgaande integratie met het sociale netwerk Google+ te zijn. Zo zouden gebruikers gekochte muziek gratis met hun vrienden kunnen delen die hier een bepaald aantal keer naar kunnen luisteren voordat ze ervoor moeten betalen.

Werknemers van Google zouden tegen personen in de muziekindustrie hebben verteld dat ze van plan zijn de Google Music Store deze week of volgende week te openen, ongeacht of ze contracten met de vier grote platenmaatschappijen hebben. Volgens de geruchten heeft EMI al met Google getekend en is Universal Music ook al vergevorderd met de onderhandelingen. Sony en Warner Music zouden afwachtend zijn en nog veel problemen hebben met een dergelijke dienst.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Sony maakt Google het nog steeds te gemakkelijk om via hun zoekmachine illegale muziek op te sporen en te donwnloaden. Warner zou vooral niet tevreden zijn met het muziekmodel dat Google wil gaan aanbieden. Net als bij iTunes Match zou je voor een bepaald bedrag per jaar al je bestaande muziek online kunnen beluisteren. Hierbij kan echter ook illegaal gedownloade muziek beluisterd worden via Google Music, en dat wil Warner voorkomen.

De druk voor Google om een digitale muziekwinkel te beginnen wordt steeds groter. Inmiddels werkt Spotify al samen met Facebook en begint de dienst in korte tijd tijd flink te groeien. Ook RIM is begonnen met het aanbieden van een muziekdienst. Met BBM Music kan je voor vijf dollar per maand vijftig liedjes per maand opslaan en delen met je vrienden via BBM.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu