De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Music Store officieel gelanceerd in de Verenigde Staten

Redactie
16 november 2011, 23:47
1 min leestijd
Google Music Store officieel gelanceerd in de Verenigde Staten
Google Music Store officieel gelanceerd in de Verenigde Staten

Google heeft de Google Music Store officieel gelanceerd in de Verenigde Staten. Gebruikers van Google Music kunnen via de digitale winkel van Google muziek aanschaffen. Hiervoor heeft de zoekgigant contracten afgesloten met onder meer Universal, EMI en Sony Music. Google biedt ook gratis muziek aan in de Android Market en de mogelijkheid om gekochte nummers te delen met je vrienden op Google+ die ze één keer gratis in hun geheel kunnen beluisteren.

De Android Market biedt nu miljoenen nummers aan die vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te koop zijn. Ieder dag wordt een gratis nummer aangeboden waarbij wordt gestart met David Bowie’s Sound and Vision. Daarnaast worden ook nog honderden nummers voor vast gratis aangeboden in diverse categorieën zoals pop, alternatief en rock. Een preview van negentig seconden van ieder nummer in de Android Market is gratis te beluisteren. Muziek wordt aangeboden in het MP3-formaat met 320 kbps. Een gekocht nummer kun ook delen met je vrienden via Google+.

Lees verder na de advertentie.

Als je een nummer koopt zie je ook direct suggesties staan voor andere nummers van soortgelijke artiesten. In de Android Market gaat Google ook muziek uitlichten, iets wat ze nu ook al doet met apps. Artiesten kunnen hun eigen pagina’s maken in de muziekafdeling van de Android Market, de zogenaamde Artist Hub, en hier hun muziek verkopen of zelf geheel gratis aanbieden. Ze ontvangen zeventig procent van de inkomsten. Wel moet hier eenmalig 25 dollar worden betaald.

Vooralsnog is Google Music alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten. De dienst is gratis te downloaden met een Amerikaanse Android Market-account. De dienst was vooralsnog in de beta-fase, maar deze is nu officieel. Je hebt minimaal Android 2.2 nodig om deze te kunnen gebruiken. Om muziek te kopen heb je de laatste versie van de Android Market nodig.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu