Google-muziekdienst wordt onderdeel van Honeycomb, zegt Motorola-topman #mwc11

google-musicGoogle gaat met de uitrol van Honeycomb ook meteen een muziek- en videodienst beschikbaar stellen. Dat heeft Sanjay Jha, CEO van Motorola Mobility gezegd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Jha zei:

If you look at Google Mobile services [via Android] today, there’s a video service, there’s a music service – that is, there will be a music service.

Dat er een muziekdienst aan zou komen, wisten we al, want tijdens Google I/O in mei 2010 kondigde Google het al aan. Maar interessant was wat Jha eraan toevoegde. De toegevoegde waarde van Honeycomb is volgens hem namelijk: “it adds video services and music services”.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google’s muziekdienst wordt een concurrent van Apple iTunes en het zal dus deel uitmaken van de Honeycomb-update. Zelf heeft Google nog niet aangegeven wanneer de muziekdienst beschikbaar komt, maar de Motorola Xoom komt binnen twee maanden in de winkel en is de eerste tablet voorzien van Honeycomb.

Het tijdschrift Billboard Magazine publiceerde vorige week een lijst van topmensen bij Google die bij het project betrokken zouden zijn, waaronder Andy Rubin. Rubin zou zelf contact hebben opgenomen met topmensen uit de muziekindustrie, om ze voor de Google-muziekdienst te interesseren. De dienst bevat ook een online winkel. Wat momenteel nog ontbreekt in Android, is een multimediadienst, zoals Apple via iTunes aanbiedt. Desktopsoftware om je muziekcollectie te beheren (zoals iTunes op de desktop) is alleen beschikbaar via apps van derden. iTunes heeft wel een behoorlijke voorsprong: er zijn al meer dan 10 miljard muzieknummers verkocht en Apple heeft ermee een marktaandeel van 66% opgebouwd.

De muziekdienst van Google zou gekoppeld kunnen zijn aan Simplify Media, een dienst die Google vorig jaar overnam. Daarmee kun je muziek via verschillende platformen delen. Google gaf toen aan dat ze een desktopapplicatie wilden maken waarmee je op afstand toegang krijgt tot muziek en films, ook vanaf Android-toestellen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.