De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google legt focus op Android Go en One tijdens Mobile World Congress

Thomas Haenen
23 februari 2018, 9:55
3 min leestijd
Google legt focus op Android Go en One tijdens Mobile World Congress

Aanstaande maandag start het Mobile World Congress, de grootste telecombeurs ter wereld. Ook Google is aanwezig, zo heeft de zoekgigant laten weten. Niet met eigen smartphones, maar met meerdere toestellen die lopen op Android Go en One.
Op het Mobile World Congress presenteren fabrikanten als Samsung, Sony en Nokia hun belangrijkste nieuwe smartphones voor de komende maanden. Google is ook vrijwel elk jaar aanwezig, maar houdt het doorgaans rustig. Dit jaar lijkt het bedrijf echt iets grotere plannen te hebben. Deze drie aankondigingen heeft Google gepland voor volgende week.

Lees verder na de advertentie.

1. ARCore 1.0

Vorig jaar kondigde Google ARCore aan, een nieuw augmented reality-platform. Na verschillende vroege versies van de software, is deze nu waarschijnlijk klaar voor het grote publiek. Volgens Variety wordt versie 1.0 van ARCore maandag aangekondigd door het zoekbedrijf. De software zou vervolgens geschikt moeten zijn voor veel populaire Android-apparaten, zodat meer dan 100 miljoen mensen er direct mee aan de slag kunnen.

Google MWC 2018

ARCore is een set gereedschappen voor ontwikkelaars waarmee ze makkelijk augmented reality-apps kunnen bouwen voor Android-smartphones. Daarbij worden verschillende sensoren en camera’s gebruikt die standaard in vrijwel alle Android-smartphones zitten. Met augmented reality kun je virtuele objecten in de echte wereld tonen. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon GO, of interieurapps waarmee je virtuele meubels in je woonkamer plaatst.

2. Meer Android Go- en One-apparaten

Daarnaast geeft Google zelf aan de focus op Android Go en Android One te leggen. Volgende week worden volgens het bedrijf de eerste smartphones met Android Go gepresenteerd en komen er ook verschillende Android One-smartphones van andere fabrikanten.

general mobile gm 5 plus review

Android Go is een onlangs aangekondigde variant van Android voor opkomende markten. De software is geoptimaliseerd voor hele goedkope hardware, zoals kleinere schermen, weinig werkgeheugen en een beperkte hoeveelheid opslag. Op Go-toestellen zit geen bloatware of reclame-apps, en ben je bovendien verzekerd van relatief snelle updates. Android One is voor iets krachtigere hardware, maar biedt nog steeds een kale versie van Android met snellere updates.

Volgens bronnen gaan onder andere Motorola en Nokia komende week Android Go-toestellen aankondigen. Of die toestellen ook in Nederland verschijnen, is overigens nog maar de vraag: deze budgetsmartphones zijn vaak zo zwak dat ze hier wat minder populair zijn.

3. Het beste van Google Assistant en Google Lens

Ook zet Google enkele eigen apps en diensten in de spotlights. Zo belooft het bedrijf een overzicht van alle producten die Google Assistant ondersteunen. De stemgestuurde assistent is naar verwachting vanaf dit jaar ook in Nederland beschikbaar; mogelijk krijgen we volgende week meer te horen over een releasedatum voor ons land.

Google MWC 2018

Google Lens wordt tevens uitgelicht. Deze app kan objecten herkennen en vertellen waar je naar kijkt. Vaak krijg je daar dan ook extra informatie over. Bijvoorbeeld als je Google Lens gebruikt bij een bekend schilderij, dan geeft Google Assistant informatie over de titel en schilder. Richt je Google Lens op een bloem, dan vertelt de assistent wat voor bloem het is. De functie is vooralsnog alleen beschikbaar op de Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: Google, Variety
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu