Placeholder

Nik SoftwareGoogle neemt Instagram-concurrent Nik Software en de iOS-app Snapseed over. Dat meldt Vic Gundotra, senior vice president van Google, via zijn eigen Google+ profiel. Nik Software maakt fotografie-software voor verschillende platformen. Een voorbeeld is Color Efex Pro: een krachtige applicatie voor fotografen die filters aan foto’s toevoegt. De iOS-app Snapseed doet dit ook en Nik Software is al een geruime tijd bezig aan een Android-app. Het is mogelijk dat Snapseed onder toezicht van Google gewoon voor Android verschijnt, maar het is ook waarschijnlijk dat Google de software in zijn producten gaat integreren. Een logische stap zou de toevoeging aan Picasa en de Google+ app zijn, waarbij laatstgenoemde mogelijk een eigen Instagram-achtige fotofeed zou krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Gundotra: “We willen onze gebruikers helpen om foto’s te creeëren waar ze van houden en wij vinden dat Nik dit het beste doet.”