De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google neemt domotica-bedrijf Nest over voor 3,2 miljard dollar

Gijs Ettes
14 januari 2014, 7:59
1 min leestijd
Google neemt domotica-bedrijf Nest over voor 3,2 miljard dollar
Nest Google overname

Google heeft bekendgemaakt in de huisautomatisering te zijn gestapt met de overname van het domotica-bedrijf Nest. Bij de overname is een bedrag van maar liefst 3,2 miljard dollar gemoeid; aanzienlijk meer dan de 1,65 miljard die Google in 2006 betaalde om YouTube in te lijven. Nest heeft onder andere een intelligente thermostaat en rookdetector ontwikkeld, maar Google zal het bedrijf toch vooral voor de expertise met betrekking tot huisautomatisering hebben aangeschaft.

Nest mag overigens wel nog gewoon zijn eigen merknaam voeren, net zoals dat het geval is bij YouTube. Googles directeur Larry Page is verheugd dat hij het Nest-team kan verwelkomen bij Google en ziet domotica op korte termijn in steeds meer huizen en bij steeds meer gezinnen intrede maken. Tony Fadell, mede-oprichter van Nest, denkt dat het bedrijf dankzij de overname nog beter zijn doelen kan bereiken. Of Nest en andere Google-producten in de nabije toekomst met elkaar samen zullen werken, kon hij echter niet zeggen.

Lees verder na de advertentie.

Het ligt echter wel voor de hand dat (een versie van) Nest in de toekomst zal samenwerken met een Android-apparaat of -app. In december dook de Google-app EnergySense al even op in de Play Store; een programmaatje waarmee je mogelijk op afstand de thermostaat in je huis kunt bedienen.

Rondom het Android@Home-concept, waarvan EnergySense mogelijk deel uitmaakt, is het echter al een tijdje stil. We vermoeden daarom dat Google met Nest werkt aan een nieuw project dat mogelijk Android dieper integreert in ons dagelijkse leven.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu