Dit zijn onze 6 wensen voor de Google Nest Home 2

Erwin Vogelaar
20 mei 2019, 21:12
3 min leestijd
Dit zijn onze 6 wensen voor de Google Nest Home 2

Als er een opvolger voor de Google Home wordt uitgebracht, dan krijgt die het Nest-merk. Dit zijn onze wensen voor de Google Nest Home 2.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Home 2 wensen

De Google Home is er inmiddels in drie smaken. De Google Home Mini was als eerste in Nederland verkrijgbaar. Daarnaast bestaat de standaard, iets grotere Google Home, zoals het apparaat voor het eerst werd aangekondigd. En de duurdere Google Home Max voor betere geluidskwaliteit.

Er is een grote kans dat Google met een opvolger van zijn slimme speakers komt. De Google Assistent is op dit moment het belangrijkste product voor het bedrijf en Google wil natuurlijk dat deze spraakassistent in zoveel mogelijk huiskamers terecht komt. Deze keer onder de nieuwe naam ‘Nest’. Maar wat willen we eigenlijk van de Nest Home 2?

1. Beter design

De originele Google Home werd alweer drie jaar geleden onthuld. Toen kreeg het design al aardig wat kritiek, want het apparaat lijkt wel erg op een luchtverfrisser. Een nieuw design is dus hoog nodig. Eentje waarbij de speaker duidelijk in je interieur past, maar niet teveel opvalt. De Google Home Mini is al goed op weg, maar deze speaker moet door het kleine formaat flink inleveren op de geluidkwaliteit.

google nest home 2 wensen

2. Betere geluidskwaliteit

Dat is direct de tweede grote wens. Hoewel De Google Home Max uitstekende geluidskwaliteit biedt, zou het fijn zijn als de meer betaalbare opties daar ook beter in worden. Zo is de kleine Google Home Mini uitstekend voor gesproken opdrachten, maar niet voor het afspelen van muziek en podcasts.

3. Luistert beter met omgevingsgeluid

Een nadeel van de huidige Google Home is dat de speaker je moeilijk kan verstaan als er ander geluid is. Zet je bijvoorbeeld Netflix aan op je televisie via je Google Home die vlakbij staat, dan moet je daarna schreeuwen om de serie weer op pauze te zetten. De Google Nest Home 2 zou beter onze stem uit andere geluiden moeten kunnen filteren.

4. Maak van elke Nest Home een Google Wifi

Naast de slimme speakers heeft Google nog een handig product voor in huis: Google Wifi. Met dit apparaat zorg je voor een goed wifi-signaal door je hele huis, zonder dat je van wifi-punt hoeft te wisselen. We hopen dat Google deze twee producten combineert. Dan zorg je tegelijk voor een Google Assistent en betere wifi in elke ruimte.

nest home 2 wensen

5. Makkelijk muziek meenemen naar een andere ruimte

Op dit moment kun je met de goedkope Google Home Mini makkelijk in elke kamer een Google Home plaatsen. Toch is het nog onnodig ingewikkeld als je muziek luistert in een kamer en verhuist naar een andere kamer, om dan de muziek met je mee te nemen. Bij de Nest Home 2 zou het fijn zijn als muziek makkelijker met je ‘meereist’. Dat zou eventueel via de software van de Google Assistent opgelost kunnen worden, maar ook via sensoren of een knop.

6. Draadloos

Zit je er niet op te wachten om een slimme speaker in elke kamer te plaatsen, maar wil je de Google Assistent wel in elke kamer gebruiken? Dan zou het fijn zijn als de Nest Home 2 draadloos gebruikt zou kunnen worden. Dan neem je de speaker zo mee van je woonkamer naar de keuken, of bijvoorbeeld de tuin om je daar te helpen.

Google Nest Home 2 nieuws

Zodra er officieel nieuws is over de opvolger van de Google Home, dan lees je het natuurlijk hier op Android Planet. Dat kan door de gratis Android Planet-app te downloaden in de Play Store, maar ook door je te abonneren op onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu