De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Nest Hub kan muziek en podcasts naar andere slimme speakers casten’

Michel van 't Klaphek
2 augustus 2019, 9:02
2 min leestijd
‘Google Nest Hub kan muziek en podcasts naar andere slimme speakers casten’

Misschien kun je met de Google Nest Hub straks audio naar andere slimme speakers in jouw huishouden casten. Momenteel wordt de functie getest door een kleine groep gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Nest Hub kan audio casten naar andere speakers’

Dat laten diverse testers weten op Reddit. Meerdere gebruikers hebben ineens de optie om audio van een Google Nest Hub naar andere slimme speakers in het huis te streamen. Of en wanneer de functie definitief uitrolt, is nog niet bekend.

Op onderstaande foto is te zien hoe de audiocontrole eruit ziet. In het menu waarin staat welk bestand momenteel wordt afgespeeld, krijg je de optie om het geluid te ‘verplaatsen’ naar een andere slimme speaker in jouw huis. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de was moet doen en daarom door je huis wandelt, maar in elke kamer naar een podcast of album wil blijven luisteren.

Google Nest Hub audio casten

De nieuwe cast-functie werkt nog niet met een stemcommando. Je moet dus ‘ouderwets’ eerst op het scherm van de Google Nest Hub drukken en daarna naar de muziekspeler gaan. Voorlopig werkt de functie ook alleen met Google Home-speakers samen. Andere slimme boxen, zoals die van JBL of Lenovo, vissen voorlopig achter het net.

De nieuwe cast-functie werkt overigens niet voor video’s. Wanneer je dus meerdere Nest Hub-schermen in huis hebt, kun je niet zomaar beelden van het ene naar het andere display sturen. Bovendien heeft Google nog geen officiële mededeling de deur uitgedaan, waardoor het onduidelijk is of de functie definitief uitrolt naar alle Nest Hub-gebruikers, of dat het slechts om een test gaat.

Over de Google Nest Hub

Wanneer de functie meer dan alleen een test blijkt te zijn, neemt de Google Nest Hub een steeds meer centrale plek in jouw verbonden huis in. Dit apparaat kun je het best zien als een slim scherm met ingebouwde Google Assistent. Check onze Google Nest Hub review voor een overzicht van alle functies.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home
Google Home

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu