De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Nest Hub spreekt nu Nederlands: zo activeer je het

Thomas Haenen
17 mei 2019, 10:08
2 min leestijd
Google Nest Hub spreekt nu Nederlands: zo activeer je het

De Google Nest Hub verschijnt pas eind deze maand in Nederland. Heb je de slimme speaker echter uit een ander land gehaald, dan kun je er al Nederlands tegen praten.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Hub Nederlandse taal beschikbaar

Vanaf 28 mei is de Nest Hub in Nederland te koop, maar het slimme scherm wordt al sinds eind vorig jaar in verschillende andere landen verkocht als de Google Home Hub. Voor gebruikers die het apparaat eerder in huis hebben gehaald, is er goed nieuws: het apparaat spreekt nu Nederlands, zo ontdekte Androidworld. Eerder kon je enkel Engels praten met de Nest Hub.

Google Nest Hub Nederlands praten

Om de Google Nest Hub in het Nederlands te gebruiken, volg je onderstaande stappen:

  1. Open de Google Home-app op je smartphone;
  2. Druk op het icoontje rechtsonder in de app om de Account-tab te openen;
  3. Druk op ‘Instellingen’;
  4. Kies voor de ‘Assistent’-tab bovenaan in beeld;
  5. Druk op ‘Talen’;
  6. Kies ‘Een taal toevoegen’ en selecteer ‘Nederlands (Nederland)’;

Let op: als je instelt dat je zowel Engels als Nederlands wil praten tegen de Google Assistent, lijkt de functie niet goed te werken. De Nest Hub herkent sommige Nederlandse opdrachten dan als Engels en geeft je het verkeerde antwoord. Loop je tegen problemen aan, dan kun je het beste instellen dat je alleen Nederlands praat tegen de Assistent.

Daarnaast lijken niet alle antwoorden vertaald te zijn. Op sommige Nederlandse vragen krijg je een Engels antwoord, maar dan wel uitgesproken door de Nederlandse stem. Dat zijn waarschijnlijk schoonheidsfoutjes die door Google worden opgelost voordat de Nest Hub in Nederland te koop is.

Wat kan ik met de Nest Hub?

De Nest Hub is meerdere apparaten in één. Zo kun je de speaker gebruiken als keukenhulpje, muziekspeler of luxe fotolijstje. Het apparaat heeft een homescreen met verschillende kaartjes gevuld met informatie en content.

Zo kun je direct door de populairste video’s van YouTube scrollen of nieuwsverhalen lezen. Bovendien is de Hub, zoals de naam al doet vermoeden, het centrale punt om andere slimme apparaten mee aan te sturen, zoals Philips Hue-lichten, je Chromecast of Nest-beveiligingscamera’s.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu