De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Nest Hub checkt nu via ultrasoon geluid of jij in de buurt bent

Sten de Bruijn
7 november 2019, 9:22
2 min leestijd
Google Nest Hub checkt nu via ultrasoon geluid of jij in de buurt bent

Google rolt nu een update uit voor de Nest Hub en Hub Max. Daardoor detecteren ze door middel van ultrasoon geluid of jij dichtbij staat of juist ver weg. De interface daar vervolgens op aangepast.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Hub-update: ultrasoon geluid

Google is begonnen met de uitrol van een update voor de Nest Hub en Hub Max. Door middel van ultrasoon geluid weet het slimme display of je er vlak voor staat of juist niet. Daarop wordt vervolgens de interface aangepast.

Als je wat verder weg bent, zie je bijvoorbeeld de tijd in een wat groter lettertype. Als je wat dichterbij komt, wordt de tijd kleiner getoond. Ook verschijnen dan knoppen, zodat je direct acties uit kunt voeren. Zo kun je direct een timer instellen. Daarnaast worden kaarten met informatie over het weer getoond, of krijg je info te zien over de drukte op je vaste route op de weg.

google nest hub nederlands praten

Geen camera aanwezig

De Google Nest Hub is ook verkrijgbaar in Nederland en heeft geen camera aan boord. Een muzieknummer pauzeren via handgebaren is er dus niet bij. Ook specifieke info voor een persoon wordt niet getoond door dat apparaat. Dit omdat er niet gedetecteerd wordt wie er nu precies het apparaat gebruikt.

Ultrasone detecteerbaarheid werd al eerder geïntroduceerd door Google bij de Nest Mini. Er wordt daarbij een geluidje op hoge frequentie uitgezonden. De Hub detecteert mensen tot anderhalve meter afstand.

Beschikbaarheid Nest Hub en update

De Nest Hub heeft een adviesprijs van 129 euro en is al een tijdje verkrijgbaar in Nederland. De grotere Hub Max is hier niet officieel te koop. Heb jij een Nest Hub in huis en heb jij de update al binnen? Hoe werkt het en wat vind je ervan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu