Google Nest Mini en Nest Hub komen volgende week naar België

Colin Baak
16 oktober 2019, 15:01
1 min leestijd
Google Nest Mini en Nest Hub komen volgende week naar België

De nieuwe Google Nest Mini en bekende Google Nest Hub komen officieel naar België. De apparaten worden uitgeleverd vanaf 23 oktober. Of dat ook betekent dat Google Assistant in het Vlaams gaat praten, is nog de vraag.

Google Nest Mini en Google Nest Hub in België

De Google Nest Mini en Google Nest Hub zijn vanaf nu te vinden in de Belgische Google Store, zo ontdekte Androidworld België. De Belgische pers kreeg eerder al een uitnodiging voor een event van Google op 23 oktober. Daarbij werd met verschillende woordgrapjes gehint op de komst van nieuwe producten. Zo werden er hints gegeven als ‘Nest-el je erbij’ en ‘ Mini-mum’.

In Nederland ligt de Nest Mini vanaf 22 oktober in de winkels. De prijzen in België voor de twee producten zijn hetzelfde als in Nederland; respectievelijk 59 en 129 euro. De Google Nest Mini is de nieuwe slimme speaker die de zoekmachine introduceerde op het Made by Google-evenement. De Nest Hub bestaat al langer en is een slim scherm met ingebouwde Google Assistant.

Google Store België - Nest Mini & Nest Hub

Google Assistant in het Vlaams

Of op het Belgische evenement ook Google Assistant in het Vlaams wordt geïntroduceerd, is onbekend. Die functie is sinds mei wel te gebruiken in ons buurland. Gegeven antwoorden zijn echter in het Nederlands.

Een woordvoerder van Google België liet eerder al aan Androidworld weten dat: “Een Vlaamse stem pas kan wanneer er smartspeakers in het land op de markt zijn.” Dat wordt nu dus het geval. Dat lijkt de release van een Vlaamse variant niet meer in de weg te staan.

Bestel de Google Nest Mini bij Bol.com

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Hub
Google Nest Hub

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu