Google Nest Mini onthuld: compacte speaker heeft betere geluidskwaliteit

Michel van 't Klaphek
15 oktober 2019, 16:28
2 min leestijd
Breaking
Google Nest Mini onthuld: compacte speaker heeft betere geluidskwaliteit

Google heeft de Nest Mini aangekondigd. De opvolger van de Google Home Mini heeft hetzelfde design, maar wel een gaatje aan de onderkant zodat je ‘m aan de muur kunt hangen. De compacte speaker is vanaf nu te bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Mini officieel: dit moet je weten

De onthulling werd gedaan tijdens Made by Google, het jaarlijkse evenement waar de zoekmachine meerdere producten onthult. In aanloop naar de presentatie was vrijwel alle informatie over de Nest Mini al op straat komen te liggen, dus een verrassing was de aankondiging niet.

Google Home Nest Mini

De compacte speaker is geen spat veranderd ten opzichte van de Home Mini, zijn voorganger. Dit betekent dat de Nest Mini een hockeypuck-design heeft met een schakelaar aan de zijkant. Hiermee kun je de microfoon aan- en uitzetten. Als je deze uitzet, kun je niet langer commando’s met de Google Assistent geven. De Google Nest Mini is net zo groot als zijn voorganger.

Nieuw is de inkeping aan de achterkant. Hiermee kun je de handzame speaker aan een muur bevestigen. Dankzij de lange stroomkabel kom je niet zo snel in de knoei met stopcontacten zoeken. Daarnaast is het maximumvolume van de Nest Mini verhoogd. Je kunt muziek dus een stuk harder afspelen.

Google Nest Mini render 4

Verder claimt Google dat de audiokwaliteit is verbeterd. Dit zou je met name horen tijdens het afspelen van nummers met veel bass, zoals elektronische muziek. Bovendien herkent de speaker je stem nog iets beter dankzij een vernieuwde techniek. In tegenstelling tot eerdere geruchten heeft de Google Nest Mini geen 3.5mm-hoofdtelefooningang.

Release en adviesprijs

De Google Nest Mini is verkrijgbaar in twee kleuren: wit en zwart. De speaker kost 59 euro, net zoveel als de Home Mini voorheen kostte. De speaker verschijnt op 22 oktober en is vanaf nu vooruit te bestellen bij alle bekende verkooppunten zoals Bol.com, Coolblue, MediaMarkt en natuurlijk de Google Store.

Bestel de Google Nest Mini bij Bol.com

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Home Mini
Google Home Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu