Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Veel Google Nest Mini’s hebben last van verbindingsproblemen: dit kun jij doen

Bram Lettenmeijer
26 februari 2021, 19:41
2 min leestijd
Veel Google Nest Mini’s hebben last van verbindingsproblemen: dit kun jij doen

De Google Nest Mini is met zijn lage prijs een van de bestverkochte slimme speakers op de markt. Volgens veel gebruikers kampt het apparaat echter al sinds 2019 met vervelende problemen.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Mini kampt al sinds 2019 met wifi-problemen

Veel gebruikers van Google’s goedkoopste Nest-speaker melden dat het apparaat herhaaldelijk zijn wifi-verbinding verliest. Dat is teleurstellend, aangezien de speaker zonder toegang tot het internet alle werking verliest. Opvallend is dat dit probleem al sinds december 2019 speelt, aldus Android Police.

Google Nest Mini

Volgens een support-thread met meer dan 1800 reacties heeft het niets te maken met de wifi-verbinding zelf, die op alle andere apparaten binnenshuis prima werkt. Ook na het vervangen of herstarten van de router blijven de problemen zich voordoen. Google erkende het probleem destijds, maar kondigde vervolgens geen fix aan.

Geen verbinding met de Home-app

Naast het wegvallen van de wifi-verbinding kampt een aantal gebruikers met een ander, nog vervelender probleem. De Google Nest Mini ontkoppelt zich namelijk herhaaldelijk van de Home-app, waardoor gebruikers steeds opnieuw moeten inloggen. Google heeft ook dit probleem erkend, zonder uitspraken te doen over een eventuele update die het probleem zal moeten verhelpen.

Zo zorg je dat je Google Nest Mini optimaal werkt: 5 tips

Mocht je zelf ook met deze problemen kampen, dan lijkt een update van Google de belangrijkste oplossing te zijn. We kunnen je wel een paar tips geven om je slimme speaker – buiten de bugs om – zo goed mogelijk te laten werken. Zo weet je zeker dat de fout niet bij jou ligt.

  1. Zorg dat je Google Nest Mini niet te ver van je router af staat.
  2. De speaker reageert op jouw stemgeluid. Mocht het apparaat slecht naar je luisteren, probeer je stem dan eens opnieuw in te stellen in de Home-app.
  3. Verken de instellingen van je Google Nest Mini. Je kunt deze allemaal vinden in de Home-app. Je vindt hier zaken als de equalizer, start- en eindgeluiden, het stemgeluid van de speaker en de ‘Hey Google’-gevoeligheid.
  4. Bij herhaaldelijke verbindingsproblemen kun je proberen om de Nest mini helemaal te resetten. Je stelt hem dan opnieuw in alsof het een nieuw product is.
  5. Koppel je Spotify-account om je favoriete muziek moeiteloos én handsfree te kunnen beluisteren.
google home app uitg

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

Problemen zoals een haperende wifi-verbinding zijn vervelend, maar gelukkig worden deze meestal opgelost door middel van een gratis software-update. Hou onze website in de gaten om direct op de hoogte te zijn wanneer een dergelijke update wordt uitgerold.

Lees meer nieuws over Google:

Google Nest Mini review: fijn apparaat met een nieuw nadeel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Mini
Google Nest Mini

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu