De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Nest Mini vs Google Home Mini: de 5 grootste verschillen

Colin Baak
21 oktober 2019, 19:22
2 min leestijd
Google Nest Mini vs Google Home Mini: de 5 grootste verschillen

In deze vergelijking zet Android Planet de Google Nest Mini en Home Mini naast elkaar. In eerste instantie lijken de apparaten namelijk als twee druppels water op elkaar. De verschillen? Die check je in dit artikel.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest Mini vs Google Home Mini

Beide apparaten zijn slimme speakers met een adviesprijs van 59 euro. De Google Nest Mini is gepresenteerd op het Made by Google-evenement. De speaker ligt vanaf 22 oktober officieel in de winkels en is dan te vinden bij verkooppunten zoals Coolblue, MediaMarkt, Bol.com en natuurlijk de Google Store.

Het is de opvolger van de Google Home Mini die in oktober 2017 werd gepresenteerd. Qua uiterlijk zijn er niet direct verschillen te zien. Als je beter kijkt, zijn ze er wel. Daarnaast is er aan de binnenkant flink gesleuteld. Aan wat precies, dat lees je hieronder.

→ Lees alles over de aankondigingen op het Made by Google 2019-event

1. Inkeping aan de achterkant

De Nest Mini heeft een klein gaatje aan de achterkant, waar de voorganger dat niet had. Daardoor is het mogelijk om de Google Nest Mini op te hangen aan de muur. Dat is bijvoorbeeld handig voor in de woon- of slaapkamer om muziek te luisteren.

Ook kun je denken aan de keuken, zodat je via je stem kunt vragen naar het beste recept. Fijn wel, want zo blijft meer ruimte vrij op je werkblad.

2. Hoger volume

Google heeft ook gesleuteld aan het maximale volume van de Nest Mini. Die is een stuk hoger dan van de Home Mini. De slimme speaker past daarbij ook het volume automatisch aan. Handig voor in een rumoerige omgeving, waardoor je de antwoorden van de Google Assistant of muziek beter hoort.

Google Home Nest Mini

3. Voorzien van meer gerecycled plastic

De bovenkant van de Nest Mini is gemaakt van 100 procent gerecyclede plastic flessen. Van een flesje van 0,5 liter komt genoeg plastic om bij twee Mini’s de bovenzijde te bekleden. De rest van het apparaatje bestaat voor tenminste 35 procent uit hergebruikt plastic. Dat laatste is een stuk meer dan de Home Mini, waarbij dat 20 procent was.

4. Beter geluid en meer bass

Niet alleen het volume is hoger, maar ook komt er een voller geluid uit de speaker. Volgens Google gebruiken veel mensen het apparaat ook als gewone speaker. Daarnaast is de bass verdubbeld, waardoor alles nog beter klinkt. Heb je meerdere Nest Mini’s in huis, dan kun je deze aan elkaar koppelen voor stereogeluid.

5. Luistert nog beter naar jou

Aan de binnenkant is door Google ook een vernieuwde chip gebruikt. Ook zijn de capaciteiten van de microfoon verder ontwikkeld. Zo worden commando’s beter verstaan en begrepen in luidruchtige omgevingen. Daardoor kun je altijd de Assistant oproepen en je stemcommando’s ingeven.

Bestel de Google Nest Mini bij Bol.com

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu