De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

‘Nieuwe Google Nest Wifi-router krijgt ingebouwde Assistent’

Michel van 't Klaphek
18 september 2019, 8:25
2 min leestijd
‘Nieuwe Google Nest Wifi-router krijgt ingebouwde Assistent’

Volgende maand kondigt Google de Nest Wifi aan, de opvolger van de huidige Google Wifi. Deze router kan overweg met de Google Assistent en zo naar spraakcommando’s luisteren.

Lees verder na de advertentie.

‘Google Nest Wifi krijgt Google Assistent-speakers’

Dat schrijft 9to5Google. De website heeft gesproken met een bron die op de hoogte claimt te zijn van wat Google allemaal voor ons in petto heeft. Ten eerste krijgt de router een andere naam, net als andere slimme Google-apparaten. De Google Nest Wifi zou standaard met twee kleine speakers worden geleverd, net zoals de bij de Eero-router het geval is.

Google Nest Wifi Eero

Dit betekent dat je via de Google Assistent spraakcommando’s kunt doorgeven. Zo kun je bijvoorbeeld de draadloze internetverbinding in bepaalde kamers uitschakelen. Daarnaast kun je natuurlijk vragen wat de weersverwachting is en welke afspraken je hebt, zoals je gewend bent van de Assistent.

De twee bijgeleverde speakers zouden qua geluidskwaliteit gelijkstaan aan de boxen van de Google Nest Mini, de vermoedelijke opvolger van de huidige Google Home Mini. Je kunt dus straks ook muziek luisteren via de Nest Wifi.

Lees ook: Google kondigt Pixel 4 (XL) en meer producten aan op 15 oktober

Onthulling volgende maand

Verder verandert er weinig volgens 9to5Google. Het design van de Nest Wifi wordt ietwat opgefrist, zodat de uitstraling gelijkwaardig is aan andere slimme Google-apparaten. De nieuwe router zou in drie kleuren verschijnen, maar het is niet duidelijk welke varianten dit zijn. Ook over het prijskaartje wordt met geen woord gerept.

De huidige Google Wifi kost 139 euro. Op 15 oktober vindt Made by Google 2019 plaats, het evenement waar naast de Pixel 4 en Pixel 4 XL hoogstwaarschijnlijk ook andere Google-producten worden gepresenteerd. Het gonst de afgelopen weken van de geruchten. Onder meer de Nest Mini, Pixel 4a en dus Nest Wifi zouden volgende maand op dit podium worden onthuld.

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Nest Wifi
Google Nest Wifi

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu