Dit is de Google Nest Wifi met Google Assistent-speakers
Michel van 't Klaphek

Google heeft de Nest Wifi onthuld. De router wordt bijgestaan door twee Nest Wifi-beacons die je ook als speakers kunt gebruiken. Dit is alles wat je moet weten over de Google Nest Wifi.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Nest Wifi officieel: alles wat je moet weten

De slimme router van Google moet voor beter bereik in je hele huis zorgen. De meeste wifi-extenders leggen hiervoor een apart netwerk aan, maar dankzij de wifi-punten van Google Wifi, die ook wel beacons genoemd worden, hoef je niet over te schakelen. Je plaatst deze punten op strategische plekken in je huis. Volgens Google hebben de meeste huishoudens maar 1 wifi-punt nodig om overal goed bereik te hebben.

De Google Nest Wifi heeft een ander design dan zijn voorganger, die als Google Wifi door het leven ging. De router is niet alleen iets groter, maar heeft nu een ronde marshmallow-vorm met een lampje aan de onderkant die gaat branden als de microfoon uitgeschakeld is. Je kunt de felheid van dit licht zelf aanpassen. Wanneer je deze schakelaar aanzet kun je via de Google Assistent spraakopdrachten doorgeven.

Google Nest Wifi bestaat naast een router uit twee wifi-punten die het bereik van je netwerk vergroten. Deze punten kun je bovendien gebruiken als speaker. De boxen beschikken over de Google Assistent, dus je kunt met je stem liedjes aanzetten of afspraken aan je agenda toevoegen. Google zegt dat hier in de toekomst nog enkele specifieke functies voor de router bijkomen.


Google Nest Wifi officieel 2

Prijs en beschikbaarheid

De Google Nest Wifi  ligt vanaf 4 november in de (digitale) schappen. Het is nog onduidelijk of de Nest Wifi ook in Nederland verschijnt. Voor een Nest Wifi met 1 wifi-punt betaal je 269 dollar. De versie met twee wifi-punten kost 349 dollar. Dit betekent dat de Nest Wifi goedkoper is dan zijn voorganger.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.