De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Googles slimme thermostaat en rookmelder eind september te koop in Nederland

Redactie
8 september 2014, 11:03
2 min leestijd
Googles slimme thermostaat en rookmelder eind september te koop in Nederland
Google Nest

Google heeft aangekondigd dat het zijn slimme Nest thermostaat en rookmelder ook in Nederland gaat verkopen. Dat gebeurt in samenwerking met Essent, die de producten van Google Nest in winkels en via installateurs gaat aanbieden. Essent gaat Google Nest onder andere met energiepakketten aanbieden, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om de slimme thermostaat en rookmelder in huis te halen.

Google, dat Nest begin dit jaar overnam, wil met de slimme thermostaat en rookmelder ook je huis slimmer maken. Beide producten kunnen met een app worden bestuurd en leren de gebruiker kennen, hun patronen te analyseren en daarop te anticiperen. Zo weet Nest wanneer je naar werk vertrekt, welke dagen je vrij bent en hoe laat je ‘s avonds naar bed gaat. Daarop past de thermostaat zich aan.

Lees verder na de advertentie.

Google Nest

nest_protect_1

De thermostaat laat op deze manier Nederlanders besparen op hun energierekening. Het apparaat, dat in een dock wordt geplaatst of aan de muur wordt bevestigd, past zich automatisch aan op jouw leefwijze. Als je die ene vrije dag opeens niet meer thuis bent, weet Nest dat die vrije dag éénmalig was. Als het juist maar eens in de twee weken is, weet ‘ie dat na twee weken ook.

Ook de rookmelder is een interessant apparaat: deze houdt rook en koolstofmonoxide in de gaten en kan bijvoorbeeld de bron van koolstofmonoxide of rook uitschakelen. Als het apparaat rook detecteert, kan hij via een spraak- of pushbericht de gebruiker waarschuwen. Ook checkt ‘ie of de accu leeg is, waardoor je niet midden in de nacht wordt wakker gemaakt door een piepje dat zegt dat de batterijen moeten worden vervangen.

Ook naar België

De prijs van de Google Nest thermostaat ligt waarschijnlijk tussen de 200 en 300 euro. Dat is de Amerikaanse prijs omgerekend naar euro’s, waarbij het installeren van de Nest veelal de kosten omhoog gooien. De officiële introductieprijs is nog niet bekendgemaakt.

De rookmelder is wat goedkoper en kost in de Verenigde Staten zo’n 99 dollar, wat waarschijnlijk in Nederland naar 99 euro wordt omgerekend. Vanaf eind september zijn de producten in Nederland en België te koop.

Google nam recentelijk ook Dropcam, de start-up voor beveiligingscamera’s, over. Ook dat is een ontwikkeling in de ‘smart home’ wereld van Google. Lees ook onze Dropcam Pro review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu