De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Nexus 4: wat we allemaal weten en denken te weten

Redactie
22 oktober 2012, 12:30
3 min leestijd
Google Nexus 4: wat we allemaal weten en denken te weten

De Google Nexus 4 is het meest slecht bewaarde geheim in de historie van Google-smartphones. Door een reeks aan lekken van een protoype, gemaakte foto’s, ingediende toestelinformatie en zelfs de binnenkant van de smartphone, is er weinig dat nog een verrassing blijft. Maar wat weten we nu eigenlijk allemaal van de Nexus 4 en vooral: wat denken we allemaal te weten?

De nieuwe, officiële Nexus-smartphone wordt door LG gemaakt. Daar bestaat op dit moment weinig twijfel over. De naam is echter nog steeds onbekend: wordt het nu de LG Nexus 4, Google Nexus 4, LG Optimus Nexus of gewoon de Nexus 4? Android Planet gokt op de Google Nexus 4. De Google Nexus One werd door HTC geproduceerd, die ook niet in de naam werd benoemd. Bij Samsung gebeurde dit echter wel omdat Google hun Nexus-naam met de Galaxy S (Nexus S) en Galaxy-lijn (Galaxy Nexus) combineerde.

Lees verder na de advertentie.

Design

De voorkant van het design van de Nexus 4 is vrijwel identiek aan de huidige Galaxy Nexus: een groot scherm met on-screen knoppen, een 1.3 megapixelcamera om te videobellen en – jawel – de led om notificaties te laten zien; een van de beste features van de Galaxy Nexus. De rest is zwart, waardoor het toestel wweer een futuristisch uiterlijk heeft. De Nexus 4 beschikt eveneens over dezelfde rondingen als de Galaxy Nexus en de achterkant zit voortaan met schroeven vastgedraaid. Hierdoor wordt het moeilijker om de batterij te vervangen. In plaats van de kevlar-achtige achterkant van de Galaxy Nexus heeft de Nexus 4 een soort glanzende achterkant met stipjes, die doen denken aan de populaire bewegende wallaper van Android 2.3 Gingerbread. Ook is het interessant om te vermelden dat de simkaart in een nieuw slot aan de zijkant gestoken moet worden (op dezelfde manier als de HTC One X) en dat de koptelefooningang weer aan de bovenkant zit.

Specificaties

De Nexus 4 beschikt over een enorm snelle Snapdragon S4 1.5Ghz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen, een 4.7 inch LCD-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels, 8 megapixelcamera (met uitgelekte testfoto’s) en batterij van 2100 mAh. De Nexus 4 komt in een 8GB- en 16GB-versie die niet met een microSD-kaart uitbreidbaar zijn. Dit tot groot ongenoegen van veel Android-gebruikers, maar Google heeft een hekel aan microSD-kaarten vanwege de implicaties met geheugenopslag én ziet graag dat de gebruiker van Google’s cloud gebruikmaakt. Het toestel weegt 139 gram en is 9.1 millimeter dik. Het scherm van de Nexus 4 zou echt geweldig moeten zijn: eenzelfde soort hoge resolutiescherm waar ook de LG Optimus G over beschikt. Deze zou een hoge pixeldensiteit moeten hebben, waardoor er meer pixels per inch (PPI) zijn te ‘tellen’. Dit geeft een scherper beeld. Daarnaast werkt LG met LCD-schermen, die niet de diepe kleuren van Super AMOLED-schermen hebben maar vanwege de natuurgetrouwe en vooral hele heldere weergave in veel opzichten de betere zijn.

Android 4.2

De Nexus 4 wordt geleverd met Android 4.2 dat waarschijnlijk een kleine update is van het huidige Jelly Bean. Deze update biedt onder andere een nieuwe Gmail, vernieuwde fotogalerij en meerdere gebruikersaccounts, een Quick Settings-paneel en meer beveiligingsopties.

Draadloos opladen?

De indiening van de Nexus 4 verraadde een nieuwe en zeer gewilde functie: draadloos opladen. Hier is helaas niet meer informatie over gelekt, dus het is niet zeker of de Nexus 4 daadwerkelijk over deze functie gaat beschikken. De Samsung Galaxy S III werd ook al met deze feature aangekondigd, die pas na maanden beschikbaar werd. LG is echter al een langere tijd bezig met hun draadloze oplaaddock WCP-700, dus het is mogelijk dat deze met de Nexus 4 wordt geleverd of dat de dock te bestellen is.

Wanneer beschikbaar?

Begin oktober meldde een Franse krant dat de Nexus 4 op 29 oktober aangekondigd zou worden en in de kleuren zwart en wit zou verschijnen. Enkele weken later berichtte Google dat het inderdaad op 29 oktober een evenement houdt. De smartphone wordt waarschijnlijk simlockvrij via de Google Play Store verkocht en ondersteunt alleen GSM-netwerken. Het gerucht gaat dat de Nexus 4 399 dollar gaat kosten: een hele mooie prijs voor een dergelijke smartphone die de komende jaren nog van de eerste updates wordt voorzien.

Precies over een week vindt het Google-evenement plaats. Als je de onthulling live wilt volgen, kun je vanaf 17.00 via het YouTube-kanaal de livestream bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
LG Nexus 4
LG Nexus 4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu