De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Nexus 5: alles wat we weten

Redactie
18 september 2013, 15:57
2 min leestijd
Google Nexus 5: alles wat we weten
Nexus 5

UPDATE: Inmiddels is de Nexus 5 te koop in Nederland via webshop Belsimpel en Studentmobiel.
Een lange tijd was het stil rondom de Google Nexus 5, de vijfde smartphone van Google. Enkele weken geleden druppelden de lekken langzaam binnen, maar sinds afgelopen week lekt er elke dag weer nieuwe informatie over de Nexus 5. Eén van de redenen waarom de Nexus altijd erg belangrijk is: het apparaat draait op de nieuwste versie van Android, hoogstwaarschijnlijk Android 4.4 Kitkat, en krijgt zijn updates direct van Google. Daarnaast zijn de prijzen van de Nexus-toestellen altijd erg aantrekkelijk.

AndroidPlanet zet alle informatie omtrent de Nexus 5 op een rijtje en noemt de belangrijke feiten.

Lees verder na de advertentie.

Google Nexus 5 uiterlijk

In twee vermeende Nexus 5 video’s en enkele gelekte foto’s is duidelijk te zien dat de voorkant van de Nexus 5 grotendeels gelijk blijft aan zijn voorganger, de Nexus 4. De glazen achterkant van de Nexus 4 wordt echter wel vervangen door eenzelfde rubber-achtig materiaal waar ook de Nexus 7 (2013-versie) van is gemaakt. Een andere gelekte Android Kitkat video laat eveneens een onbekend toestel (waarschijnlijk de Nexus 5) zien met een zwarte achterkant. Op alle gelekte informatie wordt het Nexus-logo voortaan verticaal weergegeven, over de lengte van de gehele smartphone. Ook dit is in lijn met het design van de nieuwe Nexus 7.

Google Nexus 5 specificaties

nexus 5 1

Inmiddels is de Nexus 5 al meerdere keren bevestigt door de Amerikaanse FCC, het overheidsorgaan dat nieuwe telecommunicatiemiddelen beoordeelt. Door deze FCC-registraties weten we dat de Nexus 5 een 5 inch full hd-scherm met een resolutie van 1794 bij 1080 pixels, Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz quadcore-processor en Android 4.4 Kitkat krijgt.

Daarnaast is er waarschijnlijk 2GB aan werkgeheugen en een accu van 2300 mAh aanwezig en zou de Nexus 5 draadloos opladen en 4g-netwerken ondersteunen. De verwachting is dat de Nexus 5 gebruik gaat maken van de 13 megapixel-camera van LG en dat de smartphone, net als zijn voorganger, niet van een micro-sd-kaart gebruik kan maken.

Beschikbaarheid en prijs

De prijs en releasedatum van de Nexus 5 blijven nog een mysterie. De verwachting is dat de Nexus 5 aankondiging op 14 oktober valt, waarna het toestel eind oktober of begin november via Google Play en enkele andere online retailers te koop is. Uit het verleden is gebleken dat Nexus-smartphones niet erg snel naar Nederland komen, waardoor velen het toestel in Duitsland of Frankrijk halen als deze in winkels als de Media Markt beschikbaar is. Ook bestellen via eBay tegen een hogere prijs is een mogelijkheid.

AndroidPlanet denkt dat de Nexus 5 een adviesprijs van rond de 330 dollar gaat krijgen voor het 16GB-model, iets hoger dan de adviesprijs van de Nexus 4. Dit was ook bij de nieuwe Nexus 7 het geval. Het 32GB-model kost mogelijk rond de 400 dollar.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG Nexus 5
LG Nexus 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu