De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google brengt Android 7.1.1 opnieuw uit voor Nexus 6

Wouter Nijsen
16 augustus 2017, 13:16
1 min leestijd
Google brengt Android 7.1.1 opnieuw uit voor Nexus 6

Google heeft eindelijk een nieuwe Android 7.1.1-update uitgebracht voor de Nexus 6. Het toestel werd eerder dit jaar al bijgewerkt, maar kampte toen met verschillende problemen.

Lees verder na de advertentie.

Nexus 6 Android 7.1.1-update eindelijk beschikbaar

nexus 6 android 7.1.1

Het is niet de eerste keer dat de Nexus 6 een update naar Android 7.1.1 ontvangt. In maart bracht Google de update uit voor het toestel, maar al snel werden verschillende bugs ontdekt. Ook de beveiligingsupdate van die maand zorgde voor problemen op de Nexus 6. Uiteindelijk besloot Google om de smartphone te downgraden naar Android 7.0 (Nougat), zodat het bedrijf kon werken aan een verbeterde 7.1.1-update.

Het betrouwbare Android Police meldt dat Google is begonnen met de uitrol van de vernieuwde update. Het updatebestand, dat zo’n 370MB weegt, wordt geleidelijk uitgerold naar alle eigenaren van de Nexus 6 en brengt diverse kleine verbeteringen met zich mee. Nieuw in Android 7.1.1 zijn bijvoorbeeld de app-snelkoppelingen, waarmee je bepaalde functies binnen een app opent door langer op het app-icoontje te tikken.

Draait je Nexus 6 op Android 7.0, dan kun je de versie 7.1.1 zonder problemen installeren. Is je toestel nooit teruggezet naar versie 7.0 en heb je nog de ‘kapotte’ versie van Android 7.1.1, dan moet je je toestel eerst downgraden om de nieuwste update vervolgens te kunnen installeren.

Overigens is Android 7.1.1 waarschijnlijk de laatste update voor de Nexus 6. Het toestel verscheen in november 2014 met Android 5.0 (Lollipop) en heeft de afgelopen jaren alle grote updates ontvangen. Het toestel wordt helaas niet meer bijgewerkt naar Android O, dat binnenkort verschijnt. Ook garandeert Google na oktober 2017 niet meer dat er nog veiligheidsupdates voor de Nexus 6 verschijnen.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Motorola Nexus 6
Motorola Nexus 6

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu