De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Google: Nexus-lijn blijft gewoon bestaan

Gijs Ettes
27 juni 2014, 9:29
1 min leestijd
Google: Nexus-lijn blijft gewoon bestaan
Google Nexus-lijn

De Nexus-lijn van Google blijft gewoon bestaan en daar zal ook de verschijning van Android Silver  geen verandering in brengen. Dat bevestigt Google-topman David Burke in een interview met Read Write. “Mensen worden enthousiast over nieuwe projecten, maar vergeten waarom we bepaalde dingen doen. Ze vergeten dat nieuwe concepten niet gelijk het einde van Nexus betekenen. Dat is gewoon een verkeerde conclusie om te maken”, aldus Burke.

Op dit moment kan Burke nog niets over Android Silver vertellen, maar het vooruitzicht van Silver betekent niet dat de Nexus-lijn verdwijnt. Daarnaast heeft Google volgens Burke Nexus nodig voor het bouwen van het Android-platform. “Ik zie niet in waarom we hier ooit vanaf zouden stappen, dat zou nergens op slaan.”

Lees verder na de advertentie.

Android Silver en de Nexus-lijn

Er gaan al langer geruchten dat Google de Nexus-lijn zou willen vervangen door Android Silver. Laatstgenoemde komt waarschijnlijk wel, maar zal Nexus niet zozeer in de weg zitten. Het idee achter Silver is dat Google zijn favoriete high-end smartphones en tablets selecteert, deze van een  kale Android-versie voorziet en vervolgens fabrikanten de toestellen laat aanbieden. De methode is vergelijkbaar met het huidige Google Play Edition-model, waarbij fabrikanten hun telefoon met stock Android leveren. Lees er meer over in ons artikel over Android Silver.

Android L Android One

Tijdens Google I/O kondigde Google daarnaast nog een ander programma aan: Android One. Dit  heeft het doel goedkope smartphones naar consumenten te brengen door hardwarestandaarden open te stellen en hardware te subsidiëren. Met Android One krijgen gebruikers de mogelijkheid om goedkope smartphones te kopen die voorzien zijn van stock Android, Google Play en direct updates van Google ontvangen.

Lees meer over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu