Google Nexus One is het favoriete toestel van Linus Torvalds

Redactie
7 februari 2010, 18:20
2 min leestijd
Google Nexus One is het favoriete toestel van Linus Torvalds
linus torvalds

T-Mobile probeerde in de VS ooit de HTC Magic te verkopen door prominenten als Whoopie Goldberg in te schakelen. Ondanks de enorme prijzenkast die deze actrice heeft verzameld is Whoopie niet de meest voor de hand liggende persoon om de early adopters te overtuigen een Android-toestel te kopen. Je wil niet een toestel van iemand die qua leeftijd je moeder had kunnen zijn (Whoopie is 55). Misschien had T-Mobile de reclamedollars wel op zak kunnen houden: wat ze nodig hadden was een aanbeveling van dé geekheld in de technologiewereld, Linus Torvalds.

Linus zegt dat hij dol is op zijn Google Nexus One. Die aanbeveling zegt nogal wat, want Linus is een cynicus als het om mobiele telefoons gaat. Als bedenker van Linux koos hij tot nu toe voor mobiele telefoons die op Linux draaiden. Die gebruikte hij om tijdens lange vliegreizen het spelletje Galaga te spelen. Maar toch sloeg de vonk niet over. Bij de Nexus One wel: hij is een “happy camper” omdat dit toestel ook Linux draait, maar vooral de pinch to zoom en de GPS-functie maakten Linus blij. De Nexus One “is a winner”. Tot nu toe nam hij alleen een mobiele telefoon mee om in noodgevallen te kunnen bellen, maar de Nexus One voegt echt iets toe.

Lees verder na de advertentie.

Meer info: Torvalds Family Blog

Wie het eerder genoemde T-Mobile-filmpje met Whoopie Goldberg niet kent: hieronder is ‘ie nogmaals te zien. Ook Los Angeles Lakers-coach Phil Jackson en tv-persoonlijkheid Jessie James prijzen de T-Mobile myTouch 3G aan. Grote namen misschien, maar niet de personen die je als early adopter wel ziet zitten:

NB: voor de rechtlijnigen in de Linux-leer is het misschien wat teveel eer om Linus Torvalds de bedenker van Linux te noemen, aangezien het al op deels bestaande concepten was gebaseerd. Hij zorgde echter wel voor de initiële ontwikkeling van de Linux-kernel. Volledige biografie op Wikipedia.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's