Google Nexus One krijgt geen Ice Cream Sandwich update

Redactie
26 oktober 2011, 18:30
1 min leestijd
Google Nexus One krijgt geen Ice Cream Sandwich update

De Google Nexus One zal geen update krijgen naar Ice Cream Sandwich. Android-topman Hugo Barra liet dit weten in een internet met de Britse krant The Telegraph. Volgens Barra is de Nexus One hardwarematig niet krachtig genoeg om Ice Cream Sandwich te kunnen draaien. Eerder nog liet Google weten dat alle Android-telefoons die Gingerbread draaien in principe zonder problemen Ice Cream Sandwich kunnen draaien.

Het nieuws lijkt voorlopig het einde voor de Google Nexus One te betekenen, de telefoon die net als de Google Nexus S tot nu toe alle Android-updates als eerste kreeg. De eerste telefoon die nu de Ice Cream Sandwich zal ontvangen is de Samsung Galaxy Nexus. De Nexus S zal voorlopig nog wel worden ondersteund door Google en ontvangt binnen enkele weken de ICS-update.

Lees verder na de advertentie.

Dat de Google Nexus One ‘end-of-life’ is betekent niet dat het toestel onbruikbaar is geworden. De makers van custom roms (zoals CyanogenMod) hebben Ice Cream Sandwich al aan de gang gekregen op de oudere Nexus-telefoons van Google. Als de Nexus One geen update krijgt, is het nog maar de vraag of de HTC Desire wel de ICS-update krijgt. De hardware van de telefoons is bijna identiek en het toestel stond ook niet op de lijst van verwachte HTC-toestellen die Ice Cream Sandwich zullen krijgen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's