De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google Nexus One of HTC Desire, moeilijke keuze?

Wouter Nijsen
16 maart 2010, 9:17
2 min leestijd
Google Nexus One of HTC Desire, moeilijke keuze?
htc desire

De Google Nexus One is een Android-toestel dat behoorlijk wat media-aandacht kreeg. Het was het eerste toestel van Google zelf, gemaakt door HTC en met fatsoenlijke specificaties. Maar HTC is nu onder de eigen merknaam terug met de Desire als tegenhanger van de Nexus One. Ben je op dit moment in de markt voor een nieuw Android-toptoestel dan dringt zich al snel de vraag op welke je nu beter kunt kiezen: Nexus One of Desire. Beide toestellen hebben immers nagenoeg dezelfde specificaties. Moeilijke keuze? Of een uitgemaakte zaak?

Lees verder na de advertentie.

HTC Sense

De HTC Desire is voorzien van de befaamde Sense-interface die het gebruik van het toestel eenvoudig maakt door het grote aantal ingebouwde widgets. Deze widgets kunnen een keur aan informatie weergeven, van weerbericht tot contactpersonen en beurskoersen. De Sense-interface draait als extra laag op Android, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid.

Flash

Troefkaart van de Desire is dat ondersteuning voor Flash 10.1 standaard aanwezig is, waardoor verschillende websites ook in de mobiele browser correct worden weergegeven. Hier heeft de Nexus One het nakijken; ondersteuning voor Flash zit er voorlopig niet in.

Hardware

Wat hardware betreft is er een wezenlijk verschil tussen de beide tegenstrevers. Daar waar de Nexus One een fysieke trackball heeft, is er op de Desire voor de navigatie een optische sensor te vinden. Nu hoeft een trackball niet direct beter of slechter te zijn, maar feit is wel dat het een mechanisch onderdeel is wat door vuil en stof sneller problemen kan gaan geven dan de optische sensor van de Desire.

Beschikbaarheid

Als laatste is er het punt van de beschikbaarheid. Daar waar de Desire vanaf begin april gewoon in de winkel ligt, is de Nexus One alleen via Google’s eigen webwinkel te koop. Wanneer Nederlandse Nexus-liefhebbers bij deze webshop terecht kunnen is helaas nog niet bekend. Vooral dit laatste punt kan wel eens veel klanten over de streep trekken, want het is de vraag of de hype rond de Nexus One stand houdt wanneer de Desire al in de schappen ligt.

Heb jij je keuze al gemaakt? Laat ons dan weten op basis van welke criteria je dat gedaan hebt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu