De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Nexus One: The day after

Wouter Nijsen
7 januari 2010, 2:21
2 min leestijd
Google Nexus One: The day after

Gisteren is tijdens een persconferentie van Google de Nexus One officieel gepresenteerd. De introductie van Google’s “superphone” is geen enkele gadget- en Androidliefhebber ontgaan. De positieve geluiden hebben na zo’n introductie vaak de overhand. Want de Nexus One is dé volgende Android stap, zowel op hard- als software gebied. Maar is de Nexus wel de “superphone” zoals Google beweert?

De dag na de jubelende introductie zijn de eerste voorzichtige kritische geluiden te horen, en niet van de eerste de beste websites. Schrijvers van o.a. Pc World, Wired, CNet en ZDnet laten hun bevindingen en meningen over de Google Nexus One horen.

Lees verder na de advertentie.

Een verzameling van hun bevindingen kun je hier lezen. Het originele artikel is te  vinden door op de naam van de auteur te klikken.

PC World:  Harry McCracken:

De Nexus One is het beste Android toestel tot nu toe en kan het vergelijk met de iPhone zeker aan. Maar alles wat beter is aan de Nexus is een evolutie en zeker geen revolutie. Android zal zeker de achterstand op iPhone gaan inhalen, maar dat gaat met kleine stapjes. De Nexus One is niet de grote stap waar iedereen op gehoopt had.

Wired:  Matthew Honan

Met de release van de Nexus One gaat Google de directe confrontatie aan met andere leden van de Open Handset Alliance. Google hangt nu immers hun merknaam direct aan hardware. Google haast zich te zeggen dat ze bereid zijn om Google branding op andere hardware toe te passen als het een goed produkt is.

CNet: Adam Richardson:

De iPhone heeft Google laten zien hoe het moet, namelijk hard- en software in eigen hand houden. De aparte ontwikkeling van hard- en software door aan de ene kant de toestel fabrikanten en aan de andere kant o.a. de operators zorgt voor een versnippering binnen Android. Google moet in de verdere ontwikkeling van Android het voortouw nemen wil Android een echt succes worden.

Silicon Alley Insider: Brian Sheehan:

Google is bezig een zijn greep op de gebruiker te vergroten. Na het Android besturings-systeem is nu de hardware aan de beurt. Uiteindelijk bepaald Google geheel welke applicaties gebruikers krijgen voor Email, navigatie, of  voor het zoeken van een winkel of parkeerplaats. Hiermee vergeleken is de combinatie iPhone / iPod en iTunes kinderspel.

ZDNet UK

De Nexus One is niets meer of minder dan een sterk staaltje marketing. Weinig technologische vooruitgang en veel hype. De Nexus One is gelijk aan elke andere nieuwe telefoon:  lost geen problemen op,  beantwoord geen vragen  en vult geen gaten in de markt.

The Journal:  Nathan Koppel:

Google kan de eerste rechtzaak al tegemoet zien. Het blijkt namelijk dat de androiden in het boek  Do Androids Dream of Electric Sheep?  van Philip K. Dick de typenaam  Nexus model 6 hebben. De film Blade Runner is op dit boek gebaseerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu