‘Google Nexus Prime wordt in oktober gelanceerd’

Redactie
19 augustus 2011, 16:55
1 min leestijd
'Google Nexus Prime wordt in oktober gelanceerd'

De geruchten dat de derde Nexus-telefoon van Google al in oktober op de markt zal komen worden steeds sterker. Volgens de Koreaanse nieuwswebsite ETNews zou de Nexus Prime een Super AMOLED HD-scherm gaan krijgen van 4,5 inch met een 720p resolutie en voorzien zijn Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De telefoon zou gemaakt worden door Samsung, en niet door Motorola Mobility dat deze week door Google werd overgenomen. Kennelijk zou voor de overname een Nexus-partner gekozen zijn.

De nieuwe Nexus ook een 1,5 GHz processor aan boord hebben. Het zou gaan om een OMAP4460 chipset. De website Oled-Display weet te melden dat het 4,5 inch Super AMOLED HD-scherm een PenTile lay-out zou gaan krijgen in plaats van een RGB lay-out zoals op de Samsung Galaxy S II. Het scherm zou een resolutie hebben van 1280×720 en daarmee is het een 720p-scherm. Volgens de geruchten zou de volgende generatie toptelefoons ook met deze resolutie worden uitgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Als Samsung de Nexus gaat maken is dit de tweede Google-telefoon op rij voor de Koreaanse fabrikant. Eerder maakte ze de Google Nexus S die vooral op de Samsung Galaxy S is gebaseerd. HTC maakte de eerste Google-telefoon. Volgens de traditie werkt Google nauw samen met de gekozen fabrikant voor de ontwikkeling van een Nexus-telefoon. Dit lijkt te gaan veranderen door de overname van Motorola Mobilitiy, hoewel de zoekgigant zegt dat dit proces niet zal wijzigen.

Bron: Boy Genius Report

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu