Vijf jaar oude Nexus S krijgt onofficiële versie Android 6.0
Gijs Ettes

De Nexus S werd  ruim drie jaar geleden bijgewerkt naar Android 4.1.2 (Jelly Bean) en is sindsdien niet meer van updates voorzien. Een ontwikkelaar heeft nu een onofficiële image van Android Marshmallow voor het toestel gemaakt.

Nexus S Android 6.0-image

Dmitry Grinberg maakte eerder al Android Marshmallow voor de Nexus 4 beschikbaar en heeft nu hetzelfde gedaan voor de Nexus S, die eind 2010 werd geïntroduceerd. Op deze pagina zijn instructies te vinden voor het bouwen van de image, al stelt Grinberg ook een kant-en-klare image ter beschikking die je via Fastboot kunt flashen. Hoe dat moet, lees je in dit tipartikel. Google-apps zul je achteraf zelf moeten downloaden, bijvoorbeeld via deze website.

Meer over de Google Nexus S

Als gezegd zag de Nexus S eind 2010 het levenslicht. Het Google-toestel werd ontwikkeld door Samsung dat het, net als zijn eigen vlaggenschepen, voorzag van een amoled-scherm. Het display had een afmeting van 4 inch en een resolutie van 800 bij 480 pixels, wat voor die tijd best behoorlijk was. Verder had de Nexus S de beschikking over een 1GHz singlecore-processor, 512MB aan werkgeheugen en 16GB aan niet-uitbreidbare opslag. Naast een 5 megapixel-camera was er ook een vga-frontcamera aan boord. Bovendien had de smartphone de beschikking over een nfc-chip.

Nexus S Android 6.0

Vandaag de dag zijn specificaties van de Nexus S behoorlijk bescheiden, waardoor Grinberg creatief te werk moest gaan om Android Marshmallow werkend te krijgen (meer daarover hier). De meeste functies zouden echter naar behoren moeten werken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.