Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Nexus S en andere Gingerbread-telefoons krijgen Ice Cream Sandwich

Redactie
19 oktober 2011, 18:00
1 min leestijd
Google Nexus S en andere Gingerbread-telefoons krijgen Ice Cream Sandwich
Google Nexus S en andere Gingerbread-telefoons krijgen Ice Cream Sandwich

Engadget weet te melden dat de Google Nexus S zeker de update naar Ice Cream Sandwich zal ontvangen. Dat kreeg de site te horen van Gabe Cohen, productmanager bij Google, en Matias Duarte, hoofddesigner van Android. Beide Googlers lieten ook doorschemeren dat Android 2.3 Gingerbread apparaten ook de update kunnen verwachten. Theoretisch gezien zou elk Gingerbread-apparaat Ice Cream Sandwich moeten kunnen draaien. Het is nog niet duidelijk of de Nexus One een ICS-update gaat krijgen.

Dat Gingerbread-telefoons Android 4.0 Ice Cream Sandwich kunnen draaien is goed nieuws, maar jammer genoeg is het ook afhankelijk van de fabrikant hoe vlug deze updates verspreid zullen worden. Fabrikanten als HTC en Samsung voegen namelijk hun eigen softwarelaag toe aan Android en dit kost tijd om te implementeren. Google kondigde in mei dit jaar nog de Android Update Alliance aan waarbij Android-apparaten de komende achttien maanden nadat ze voor het eerste te koop zijn worden ondersteund en de nieuwste updates moeten ontvangen. Helaas is het nog erg stil gebleven rond dit samenwerkingsverband.

Lees verder na de advertentie.

Dat de Google Nexus S Ice Cream Sandwich zou krijgen was wel te verwachten. Een tijdje terug lekte al een video uit met daarop Android 4.0 werkend op een Nexus S. Toen was het nog maar de vraag of deze video echt was, maar daar blijkt nu geen twijfel meer over te zijn. Er is nog wel tijfel over de Nexus One en een eventuele update naar Ice Cream Sandwich. Het kan zijn dat het toestel, dat vooralsnog nog altijd de nieuwste Android-updates, kreeg dit keer buiten de boot valt.

Bron: Engadget

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Nexus S
Samsung Nexus S

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu