Google Nexus S en andere Gingerbread-telefoons krijgen Ice Cream Sandwich

Google Nexus S en andere Gingerbread-telefoons krijgen Ice Cream SandwichEngadget weet te melden dat de Google Nexus S zeker de update naar Ice Cream Sandwich zal ontvangen. Dat kreeg de site te horen van Gabe Cohen, productmanager bij Google, en Matias Duarte, hoofddesigner van Android. Beide Googlers lieten ook doorschemeren dat Android 2.3 Gingerbread apparaten ook de update kunnen verwachten. Theoretisch gezien zou elk Gingerbread-apparaat Ice Cream Sandwich moeten kunnen draaien. Het is nog niet duidelijk of de Nexus One een ICS-update gaat krijgen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Dat Gingerbread-telefoons Android 4.0 Ice Cream Sandwich kunnen draaien is goed nieuws, maar jammer genoeg is het ook afhankelijk van de fabrikant hoe vlug deze updates verspreid zullen worden. Fabrikanten als HTC en Samsung voegen namelijk hun eigen softwarelaag toe aan Android en dit kost tijd om te implementeren. Google kondigde in mei dit jaar nog de Android Update Alliance aan waarbij Android-apparaten de komende achttien maanden nadat ze voor het eerste te koop zijn worden ondersteund en de nieuwste updates moeten ontvangen. Helaas is het nog erg stil gebleven rond dit samenwerkingsverband.

Dat de Google Nexus S Ice Cream Sandwich zou krijgen was wel te verwachten. Een tijdje terug lekte al een video uit met daarop Android 4.0 werkend op een Nexus S. Toen was het nog maar de vraag of deze video echt was, maar daar blijkt nu geen twijfel meer over te zijn. Er is nog wel tijfel over de Nexus One en een eventuele update naar Ice Cream Sandwich. Het kan zijn dat het toestel, dat vooralsnog nog altijd de nieuwste Android-updates, kreeg dit keer buiten de boot valt.

Bron: Engadget

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.