Google erkent schermproblemen Nexus-toestellen, werkt aan fix

Gijs Ettes
7 december 2015, 9:22
1 min leestijd
Google erkent schermproblemen Nexus-toestellen, werkt aan fix

Ben je in het bezit van een Nexus 5X, Nexus 6P of Nexus Player en heb je last van een scherm met uitgewassen kleuren, dan kun je op korte termijn een software-update tegemoet zien die het probleem oplost.

Lees verder na de advertentie.

Nexus-schermproblemen opgelost met update

Google heeft aangegeven snel met een fix te komen die het schermprobleem van de Nexus 5X, Nexus 6P en Nexus Player oplost. Het probleem is vooral zichtbaar bij laatstgenoemde, die verscheen met Android 5.1.1 maar onlangs werkt bijgewerkt naar Android 6.0. Zoals zichtbaar in onderstaande foto zijn de kleuren van het beeld na de update (rechts) een stuk minder verzadigd. Mogelijk is de kleurenschaal per abuis overgeschakeld van ‘RGB full’ naar ‘RGB limited’, wat vooral bij oled-tv’s een negatief effect heeft op de kleurverzadiging van het beeld.

nexus-schermproblemen

De nieuwe Nexus-smartphones lijken ook last te hebben van het probleem, al draaien die standaard op Android Marshmallow.  Eerder klaagden gebruikers ook over een gele waas over het beeld van de Nexus 5X. Dit wordt waarschijnlijk niet veroorzaakt door een softwarebug, maar heeft mogelijk te maken met lijm onder het scherm die niet helemaal is opgedroogd. Gebruikers die hiervan last hebben, doen er goed aan om contact te zoeken met Google of de winkel waar ze het toestel hebben aangeschaft.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus Player
Asus Nexus Player

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu