Google Now Dashboard-tab brengt informatie van andere diensten samen

Erwin Vogelaar
12 augustus 2016, 9:06
2 min leestijd
Google Now Dashboard-tab brengt informatie van andere diensten samen

Google is alweer druk bezig om de volgende stap voor Google Now uit te testen. Een nieuwe Google Now Dashboard-tab moet informatie van verschillende Google-diensten samenbrengen op je smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Google Now Dashboard

Google Now is voor Google een belangrijke dienst op Android. Zo weten we sinds kort dat Google ons meer opties gaat geven om onze interesses te volgen via nieuwsupdates. Nu lijkt het bedrijf een nieuwe manier bedacht te hebben om Android-gebruikers zoveel mogelijk bij de dienst te betrekken: de nieuwe Google Now Dashboard-tab. Onder deze tab gaat informatie verzameld worden van onder andere Google Keep, Google Foto’s, Gmail en meer. Google Now zou zo steeds meer een hub voor al je nieuws en Google-diensten op je smartphone worden, die je meerdere keren per dag opent om er zeker van te zijn dat je niets mist.

De nieuwe Dashboard-tab wordt op dit moment enkel nog intern bij Google getest. Toch zien sommige gebruikers de nieuwe tab ook al opduiken bij het gebruik van de nieuwe Nexus-launcher. Website Android Police noemt verschillende bronnen van Google+, waar bovenstaande screenshots vandaan komen. Er is helaas nog maar één screenshot van de tab zelf. Op de andere afbeelding zien we duidelijk de knop voor de Dashboard-tab.

Een centrale hub voor de verschillende Google-diensten op je smartphone klinkt logische en praktisch. Denk bijvoorbeeld aan je belangrijkste e-mails, berichten van de assistent in Google Foto’s, de komende evenementen die op je agenda staan en wellicht een to-do-lijst uit Google Keep. Het is bij zo’n kleinschalige test absoluut niet zeker of de functie ook publiekelijk beschikbaar gaat zijn, maar het voelt als een logische progressie voor Google Now. Aangezien de functie onderdeel is van de Nexus Launcher, is het ook mogelijk dat de Dashboard-tab exclusief voor de nieuwe Nexus-toestellen beschikbaar wordt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu