De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google Now gaat hyperlokaal nieuws aanbieden’

Redactie
1 augustus 2013, 14:05
1 min leestijd
‘Google Now gaat hyperlokaal nieuws aanbieden’
google now search

De slimme zoekassistent van Google gaagt binnenkort hyperlokaal nieuws aanbieden. Google zou de functie intern al testen. Google Now laat gebruikers dan kaarten met informatie zien die betrekking hebben op de omgeving waarin ze zich nu bevinden.

Google Now heeft al ongeveer eenzelfde functie, maar nu wordt dit uitgebreid naar hyperlokaal nieuwsover bijvoorbeeld een evenement in de buurt of nieuws van bedrijven uit jouw wijk.

Lees verder na de advertentie.

Google Now biedt op dit moment al kaarten die betrekking hebben op een specifieke omgeving, zoals het aanraden van leuke plekken in de stad of bioscopen en de betreffende films die op dat moment draaien laten zien.

De hyperlokale nieuwsfunctie is handig voor Google Now omdat het een kijkje in de omgeving van de gebruiker is. Zo is lokaal nieuws in de krant altijd erg populair bij de lezers omdat het veelal direct betrekking op de omgeving van die persoon heeft. Een voorbeeld van hyperlokaal nieuws via Google Now is dat er bijvoorbeeld een Starbucks bij je om de hoek opent. Of dat er enkele straten verder een brand aan het woeden is.

Omdat Google de nieuwe hyperlokale nieuwsfunctie op dit moment intern aan het testen is, kan er nog geen releasedatum worden genoemd. Google wil eveneens niet op het nieuws reageren en daarmee ook niet bevestigen of er een dergelijke functie komt.

Via: Quartz

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu