De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google Now geüpdatet: favoriete sportteams, bioscoopagenda en publieke waarschuwingen

Redactie
30 augustus 2012, 14:24
1 min leestijd
Google Now geüpdatet: favoriete sportteams, bioscoopagenda en publieke waarschuwingen
Google Now

Google Now is de grote nieuwe functie in Android 4.1 Jelly Bean. Het is meer dan een zoekmachine: Google Now is je persoonlijke digitale assistent. Als jij bijvoorbeeld via Google Maps een route uitstippelt, verschijnt deze automatisch op je Android-toestel. Google Now heeft voor het eerst sinds de introductie een update gekregen waardoor de app weer wat slimmer is. Door de update heb je de mogelijkheid om je favoriete sportteams uit een lijst te selecteren (helaas nog geen Nederlandse voetbalclubs, wel onder andere AC Milan of Manchester United) en publieke waarschuwingen te ontvangen. Deze publieke waarschuwingen kunnen een aardbeving, overstroming of andere ramp melden.

De laatste nieuwe functie is de bioscoopagenda, die op dit moment nog niet in Nederland beschikbaar is. Als je zoekt naar een film, krijg je via Google Now een overzicht te zien van de bioscopen waar de film draait en hoe laat. Je Android-toestel kan zelfs de dichtstbijzijnde bioscopen laten zien en welke films ze draaien.

Lees verder na de advertentie.

Het grootste gemis aan Google Now is dat de nieuwe zoekfunctie, waarbij je kaarten met informatie krijgt op jouw vragen, nog niet in Nederland beschikbaar is. Hierdoor krijg je nog geen gesproken zoekresultaten, zoals in Engelstalige landen wel het geval is. De Nederlandse spraakherkenning functioneert overigens erg goed.

Download: Google Search (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu