De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Bètaversie Chrome OS krijgt virtuele assistent Google Now

Redactie
30 maart 2015, 8:28
1 min leestijd
Bètaversie Chrome OS krijgt virtuele assistent Google Now

De virtuele assistent Google Now was al beschikbaar voor diverse (mobiele) apparaten en heeft nu ook zijn weg gevonden naar de bètaversie van Chrome OS. De zoekfunctie vervangt het app-venster dat voorheen als een startmenu fungeerde.

Lees verder na de advertentie.

Google Now in Chrome OS

Sinds de laatste bètaversie is Google Now in Chrome OS te vinden, waarbij je naast een zoekfunctie en veelgebruikte apps ook informatiekaarten te zien krijgt die zijn gebaseerd op je voorkeuren en zoekgedrag.

Het nieuwe venster is wellicht even wennen voor veel Chrome OS-gebruikers, aangezien niet meer direct alle apps worden getoond, maar een viertal veelgebruikte applicaties met ernaast  een snelkoppeling naar alle apps. Of het mogelijk is het Google Now-venster te verwisselen voor het oude en vertrouwde app-venster, is niet bekend.

google now in chrome os

De laatste bètaversie van Chrome OS heeft naast Google Now ook ondersteuning gekregen voor het uitpakken van zip-bestanden die zijn voorzien van een wachtwoord. Verder  handig is dat het besturingssysteem nu automatisch de tijdzone aanpast; handig voor als je regelmatig reist naar verre bestemmingen.

Tot slot heeft Google de Bestanden-app een likje verf gegeven, waardoor deze het Material Design van Android Lollipop heeft. Nieuwe functies in  de bètaversie worden  doorgaans na een maand doorgevoerd in de stabiele release van Chrome OS.

Het laatste nieuws over Google Now

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu