Google Now geeft meer opties voor het volgen van je interesses
Erwin Vogelaar

Google Now gaat je meer opties geven om je interessegebieden te volgen. Kies uit sport, tv, films, muzikanten, mensen of aandelen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Now interesses

Google Now is de plek op je Android-toestel waar je updates krijgt over allerlei handige dingen, zoals het weer, verkeer en nieuwtjes van websites die je eerder bezocht hebt. Als je nu een kijkje neemt staat het waarschijnlijk vol met nieuws over de Olympische Spelen, maar gelukkig staat er tevens een knop onder deze nieuwtjes om aan te geven dat je hier niet op zit te wachten. Binnenkort kun je ook aangeven als je ergens juist wel graag updates over wil krijgen.

De functie is nog niet officieel aangekondigd, maar een Google Now-gebruiker heeft plots de ‘Explore Interests’ optie gekregen. Het idee achter deze interesses is dat je kunt kiezen uit zes globale categorieën. Binnen die categorieën kun je weer specifiek aangeven wat je interesse heeft. Zo kun je binnen de categorie ‘TV’ series vinden als Game of Thrones en The Walking Dead. Bij ‘People’ staan uiteraard Donald Trump en Hillary Clinton bovenaan, maar je kunt ook zoeken op bijvoorbeeld bekende sporters en acteurs.

Op deze manier zorgt Google dat je Android-toestel de plek is om nieuws te ontvangen over je favoriete onderwerpen. Wij hebben de functie op dit moment nog niet en het is ook nog niet duidelijk of de functie naar gebruikers buiten de Verenigde Staten uitgerold gaat worden. Toch achten we de kans redelijk groot.

Google Now on Tap

De kaarten die je in Google Now ziet, zullen tevens voortaan opduiken in Google Now on Tap. Met deze functie, die alleen werkt als je toestel op Engels staat, scant Google bij het ingedrukt houden van je homeknop het scherm en laat Google Now on Tap je interessante informatie zien over de namen, locaties enzovoort die op je scherm genoemd worden. Is er niets te vinden, dan vult Google nu de leegte met Google Now-kaarten.

Lees het laatste nieuws over Google Now

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.