Elke app-ontwikkelaar kan binnenkort Google Now-kaarten maken

Redactie
16 maart 2015, 8:50
2 min leestijd
Elke app-ontwikkelaar kan binnenkort Google Now-kaarten maken

Google gaat een api ter beschikking stellen die elke app-ontwikkelaar kan gebruiken om Google Now-kaarten toe te voegen aan zijn app. De mogelijkheden van de digitale assistent worden daardoor aanzienlijk uitgebreider.

Lees verder na de advertentie.

Google Now-kaarten voor elke app

google now-kaarten

Dat heeft  Aparna Chennapragada van het Google Now-team zondag laten weten tijdens SXSW-evenement in het Amerikaanse Austin.

De api die binnenkort komt, heeft ook grote gevolgen voor Android Wear. Googles besturingssysteem voor wearables is namelijk sterk afhankelijk van Google Now voor het tonen van notificaties en het zoeken naar informatie. Op dit moment kan dat laatste alleen nog met apps die door Google zijn goedgekeurd, maar daar komt op korte termijn verandering in.

Wanneer  Google Now tijdens het zoeken afwijkende informatie vindt van twee verschillende apps, zal het persoonlijke gebruik van de apps de doorslag geven. Het zoekresultaat van de app die je het vaakst gebruikt, wordt dan getoond.

Google Now wordt persoonlijker

Google Now

Verder krijgt Google Now binnenkort ook de mogelijkheid om informatiekaarten te tonen voor pretparken, zodat je snel kunt checken hoe lang de wachtrij voor een bepaalde attractie is. Chennapragada kwam op het idee toen ze zelf Disneyland bezocht en een groot deel van de dag in de rij moest staan. Wanneer de functie komt en met welke pretparken hij gaat werken, is nog niet bekend.

Tot slot moeten kaarten in Google Now de komende maanden persoonlijker worden. Arriveer je te vroeg op een vliegveld om een vlucht te halen, dan moet je hiervan al eerder op de hoogte worden gehouden.

Google Now bestaat sinds medio 2012 en wordt vanaf  Android 4.1 standaard meegeleverd op smartphones en tablets. De slimme digitale assistent maakt deel uit van de Google Zoeken-app en toont gepersonaliseerde informatie en zoekresultaten op het moment dat jij die  nodig hebt. Denk aan het weerbericht, informatie over de route naar je werk, belangrijk nieuws en sportuitslagen. Lees er meer over in ons uitgebreide dossier over Google Now.

Het laatste nieuws over Google Now

Bron: The Next Web
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu