De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google Now krijgt prijs voor innovatie van het jaar

Redactie
23 november 2012, 8:32
1 min leestijd
Google Now

Google Now, de nieuwe slimme zoekassistent van Android 4.1 Jelly Bean en hoger, heeft van het populaire wetenschapstijdschrift Popular Science de award gekregen voor Innovation of the Year. Dit zet Google Now naast andere winnaars als de deeltjesversneller Hadron Collider, Toyota Prius en Mars Curiosity Rover. Google Now heeft de prijs gewonnen vanwege “de eerste virtuele assistent die daadwerkelijk op jouw wensen anticipeert”. De service is sinds de introductie met Android 4.1 Jelly Bean flink gegroeid en vooral in de Verenigde Staten en Groot Brittannië kent Google Now vele functies. Nederland blijft helaas nog wat achter met betrekking tot de functionaliteit van Google Now. Door het winnen van de prijs heeft Google ook een drietal medewerkers van Google Now in de spotlight gezet door een interview met hen via Google+ te publiceren.

En dat is erg interessant om te lezen. In het interview vertelt een medewerker over zijn beste ervaring met Google Now: “Toen ik een tijd geleden in Sydney aan het rondwandelen was na een bezoek aan het Google-kantoor, kreeg ik een Google Now-kaart op mijn smartphone die mij vertelde dat ik een paar straten verderop de kunstgalerij van New South Wales kon vinden. Ik heb die middag naar een aantal fantastische aboriginal-kunstwerken lopen kijken die ik zonder Google Now nooit zou hebben gezien.”

Lees verder na de advertentie.

De functie die de medewerker beschrijft, is ook in het Nederlands beschikbaar. Daarnaast vertelt de Nederlandse Google Now onder andere wanneer je voor een afspraak moet vertrekken, hoe druk het op de weg is, welke films in de meest dichtstbijzijnde bioscopen draaien en bij welke interessante locaties je in de buurt bent.

https://www.youtube.com/watch?v=pPqliPzHYyc&feature=player_embedded
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu