Google trekt stekker uit populaire Google Now Launcher

Wouter Nijsen
3 mei 2018, 10:44
1 min leestijd
Google trekt stekker uit populaire Google Now Launcher

Google lijkt officieel de stekker uit de Now Launcher te hebben getrokken. Hiermee komt er een einde aan de populaire homescreenvervanger, waarmee je je smartphone het Google-uiterlijk gaf. Gelukkig zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Google Now Launcher stopt ermee

Website Android Central ontdekte dat wanneer je de Play Store-pagina van de Google Now Launcher opent, de homescreenvervanger met vrijwel geen Android-toestel meer compatibel is. Dat duidt erop dat de ondersteuning voor de Now Launcher officieel is gestopt. Dat heeft overigens wel een tijdje geduurd: al in februari 2017 werd aangekondigd dat de launcher zou worden verwijderd.

De launcher kenmerkte zich door de Google Now-Kaarten die je kreeg te zien wanneer je naar rechts veegde. Ook de app-drawer was fijn: met een druk op het knopje onderin toverde je direct alle geïnstalleerde apps tevoorschijn.

Alternatieven

Google heeft de Now Launcher inmiddels vervangen door de Pixel Launcher. Deze homescreenvervanger staat in de Play Store, maar is alleen beschikbaar voor de Pixel-toestellen. Heb je een ander toestel, dan kun je ‘m met een omweg (via bijvoorbeeld APK Mirror) alsnog installeren en gebruiken.

Gelukkig zijn er genoeg goede alternatieven voor de Google Now Launcher. Voorbeelden hiervan zijn het populaire Nova Launcher, Action Launcher en Lawnchair Launcher. Ook kun je de Rootless Pixel Launcher proberen, waarmee je alle fijne Google-features op elke telefoon met Android 5.0 (Lollipop) krijgt.

Lees ook: Een applaus voor… het gemak van Rootless Pixel Launcher

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu