De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google verwijdert Google Now Launcher uit Play Store’

Erwin Vogelaar
3 februari 2017, 20:38
2 min leestijd
‘Google verwijdert Google Now Launcher uit Play Store’

Twee launchers van Google is blijkbaar te veel, want het bedrijf gaat de Google Now Launcher verwijderen uit de Play Store. De Pixel Launcher blijft wel staan.

Lees verder na de advertentie.

Google gaat Google Now Launcher verwijderen

Mogelijk heeft het laatste uur voor de Google Now Launcher geslagen. Google zou een e-mail naar zijn partners gestuurd hebben met het nieuws dat de Google Now Launcher in de komende weken uit de Play Store verwijderd wordt. Op dit moment staan er twee Launchers van Google in de app-winkel. De Pixel Launcher blijft wel gewoon beschikbaar.

De Google Now Launcher is populair in de Play Store, met meer dan 750.000 downloads en een rating boven de vier sterren. Met deze Launcher kun je naar rechts swipen om de Google Now-kaarten te zien en ‘Ok Google’ overal gebruiken. Ook is de app-drawer van de Google Now Launcher handig om snel je apps te vinden.

Er is een reden dat Google deze launcher nu gaat stoppen, want het wordt makkelijker voor fabrikanten om het Google Now-paneel in hun eigen launchers te verwerken. Mogelijk denkt Google hierdoor dat de losse Launcher overbodig is geworden, maar dat zou een vreemde redenering zijn.

De Nexus-toestellen en enkele toestellen van Motorola hebben namelijk standaard de Google Now Launcher geïnstalleerd staan. Het is nu onduidelijk wat hier mee gaat gebeuren. Waarschijnlijk zal de Google Now Launcher gewoon gebruikt kunnen blijven worden, maar zullen er geen grote verbeteringen meer worden uitgerold. Het lijkt er op dat Google zijn Nexus-verleden snel wil vergeten.

Helaas kun je niet zomaar de Pixel Launcher gebruiken. Deze werkt namelijk alleen op de Google Pixel en Pixel XL. Hopelijk zal Google deze launcher ook beschikbaar maken voor andere toestellen, maar we vrezen het ergste. Vooralsnog is de Google Now Launcher nog te downloaden in de Play Store via deze link.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu