Google-app antwoordt nu ook op vragen in het Nederlands

Redactie
23 januari 2015, 13:05
2 min leestijd
Google-app antwoordt nu ook op vragen in het Nederlands

De Google-app, waar ook Google Now deel van uitmaakt,  antwoordt op verschillende Nederlandse spraakopdrachten voortaan ook in het Nederlands.  Dat  bevestigt Google Nederland tegenover Android Planet, na een tip van een lezer.

Lees verder na de advertentie.

Google-app en Google Now Nederlands eindelijk beschikbaar

2015-01-23 13.04.53

Volgens Google Nederland is de functie sinds donderdagavond ingevoerd bij binnen de Google-app. Onder andere bij vragen als ‘Hoe laat is het in Tokio‘ en ‘Hoe oud is Leonardo DiCaprio‘ antwoordt Google in het Nederlands terug. Ook bij commando’s als ‘Foto’s van katten‘ antwoordt Google in het Nederlands, waarbij inderdaad foto’s van katten worden getoond.

Hiervoor hoef je alleen Nederlands als primaire taal in te voeren. Een secundaire, zoals Engels, is niet meer noodzakelijk om spraakcommando’s uit te voeren. De gesproken taal van Google lijkt logischerwijs erg op die van Google Maps.

Nog niet alle spraakcommando’s blijken te werken. Zo is het nog niet mogelijk om een alarm in te stellen, een video op te nemen of een bericht op Twitter te plaatsen. Ook het ‘Ok Google’-commando, waarmee de gebruiker in één keer een spraakcommando kan uitvoeren, is nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Een tip is om Engels als eerste taal in te stellen en Nederlands als tweede taal. Zo kun je wel gebruikmaken van het ‘OK Google’-commando en in het Nederlands spraakcommando’s geven.

Uitgebreid

De Google-app en Google Now  werden de laatste maanden steeds vaker uitgebreid en verbeterd,  waaronder met Nederlandse spraakherkenning.  Echter werd Nederlandse spraak direct vertaald naar zoekopdrachten, wat bij sommige zoekopdrachten voortaan niet meer het geval is.

Volgens Google Nederland worden de Google-app en Google Now de komende tijd verder uitgebreid voor Nederlandse gebruikers. Onder andere worden er nieuwe spraakcommando’s ondersteund, die nu alleen nog maar in het Engels werken.

Laatste nieuws over Google Now

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu